Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αξιολόγηση – Στην Βουλή κατέληξε η πορεία [pics, vid]

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αξιολόγηση – Στην Βουλή κατέληξε η πορεία [pics, vid]

Ολοκληρώθηκε έξω από τη Βουλή η πορεία της ΑΔΕΔΥ, η οποία αντιδρά στην αξιολόγηση στους δημόσιους υπαλλήλους. Για το λόγο αυτό είχε προκηρυχθεί στους δημοσίους υπαλλήλους στάση εργασίας, ώστε να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση αλλά και ενάντια στην τροπολογία της αξιολόγησης. Πορεία ωστόσο πραγματοποίησαν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, με προσυγκέντρωση στην Ομόνοια.

“Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, προωθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, την εκβιαστική, διασπαστική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική τροπολογία της για την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Με αυτήν την τροπολογία η Κυβέρνηση προσπαθεί να «απαντήσει» στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την μνημονιακή υποχρέωση για «αξιολόγηση». Με την τροπολογία αυτή, εκβιάζει τους εργαζόμενους και όλους όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης. Επιχειρεί να αποκρύψει την ήττα της και το «ναυάγιο» που υπέστη στο θέμα αυτό και να στείλει το μήνυμα ότι έτσι μπορεί πάρει τη ρεβάνς”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

“Χτύπησε όμως λάθος πόρτα. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν είναι ούτε υπάλληλοι της εκάστοτε κυβέρνησης, ούτε υποτελείς της. Δεν μπορεί, λοιπόν, η κυρία Γεροβασίλη να «αποφασίζει και να διατάζει»! Δεν μπορεί προκειμένου να «σπάσει» μια απεργία, να νομοθετεί ποινές για αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή, να τροποποιεί διοικητικές διαδικασίες, να αλλάζει ημερομηνίες προκειμένου να μπορέσει η ίδια να «απολογηθεί» στους θεσμούς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΔΝΤ! Αυτή είναι η «μεταρρύθμιση» που ευαγγελίζονται στην κυβέρνηση; Η «αξιοκρατία», η «ικανότητα» και η «ανασυγκρότηση» έγκειται στο να μην απεργείς;”, διερωτάται η ΑΔΕΔΥ στην ίδια ανακοίνωση.

Πορεία και από το ΠΑΜΕ

Στην Ομόνοια συγκεντρώθηκε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, όπου και αυτό με τη σειρά του πραγματοποίησε πορεία προς την Βουλή

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση στην Ομόνοια απηύθυνε ο Γαβριήλ Ιωαννίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, ο οποίος αναφερόμενος στην αξιολόγηση και στην τροπολογία που φέρνει η κυβέρνηση για αυτό το ζήτημα σημείωσε ότι σκοπός τους είναι όσοι υπάλληλοι στο Δημόσιο αντιστέκονται στις αντιλαϊκές πολιτικές «να πειθαναγκαστούν και να υποταχθούν στα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων ομίλων και την πολιτική του κεφαλαίου».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ, με πληροφορίες από 902.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις