Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Συνταγές … με το κιλό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Γιατρός του Κέντρου Υγείας Ακράτας έδινε ψευδείς βεβαιώσεις ασθενειών, ζητούσε διπλάσιες εξετάσεις και  έγραφε πολυάριθμες συνταγές στους ασφαλισμένους.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο διευθυντής του κέντρου υγείας, δείχνουν πως συγκεκριμένος γιατρός είχε ζητήσει διπλάσιο αριθμό αξονικών και μαγνητικών εξετάσεων σε σύγκριση με τους άλλους ιατρούς του κέντρου. Από τα συνταγολόγια φαίνεται επίσης ότι ο ίδιος γιατρός, με ειδικότητα γενικής ιατρικής, γνωμάτευε ότι ένας στους 5 ασθενείς του έπασχε από «οργανικό ψυχοσύνδρομο» και του χορηγούσε τα ανάλογα φάρμακα! 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διευθυντής του Κέντρου Σπ. Μάρκου έστειλε σχετικά έγγραφα στα αρμόδια ασφαλιστικά ταμεία, ενημέρωσε τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας, ζήτησε τη συνδρομή των επιθεωρητών υγείας και απο τον Φεβρουάριο του 2009 έστειλε όσα στοιχεία συγκέντρωσε στον εισαγγελέα. Η έκθεση όμως που συνέταξαν οι επιθεωρητές υγείας καταλήγει σε προτάσεις γενικής φύσεως προς το υπουργείο Υγείας. Οι επιθεωρητές όχι μόνο δεν προχώρησαν στην απόδοση ευθυνών, φρόντισαν μάλιστα να κλείσουν την υπόθεση παραδίδοντας την έκθεσή τους, την 1η Οκτωβρίου 2009, δηλαδή τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές .

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε