Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Ασπις Πρόνοια. Δραματικές ιστορίες εκατοντάδων ασφαλισμένων

Την ώρα που το κράτος “νίπτει τας χείρας” χιλιάδες ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ με σοβαρά προβλήματα υγείας παραμένουν χωρίς καμία κάλυψη.

Βρέθηκαν από την μια στιγμή στην άλλη στο δρόμο.

Χωρίς ασφάλιση, χωρίς σύνταξη, χωρίς τη δυνατότητα να πάνε σε ένα νοσοκομείο. Είναι οι άνθρωποι που επι χρόνια πλήρωναν κανονικά για τα ασφαλιστικά τους προγράμματα στην Ασπίς Πρόνοια και σήμερα απλά μένουν ακάλυπτοι.

Είναι εκείνοι που οι άλλες ασφαλιστικές δεν τους πήραν τα ασφαλιστικά τους χαρτοφυλάκια καθώς είναι βαριά άρρωστοι, ηλικιωμένοι η με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό και δεν “συμφέρουν” τις άλλες ασφαλιστικές.

  Στο Νewsit μίλησε για τον προσωπικό της γολγοθά η κα Βαλασία Βουλγαροπούλου. Η γυναίκα αυτή μόλις στα 48 της χρόνια βρέθηκε από την μια στιγμή στην άλλη να ζει μόνο με 260 ευρω το μήνα, χρήματα που παίρνει από την Πρόνοια. Πάσχει από καρκίνο, καρδιά, έχει υποστεί τρία εγκεφαλικά και χρειάζετε απαραιτήτως ορθοπλαστική επέμβαση στο αριστερό ισχίο.

Μέχρι να την ημέρα που η Ασπίς Πρόνοια έβαλε λουκέτο καλυπτόταν στα καλύτερα νοσοκομεία για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Σήμερα δεν καλύπτεται ούτε για ασπιρίνες. Και όμως αυτή η γυναίκα πλήρωνε επι 19 χρόνια κανονικά για το πρόγραμμα νοσηλίας στην ασφαλιστική εταιρία.

  “Το μόνο που ζητάω είναι το κράτος να μεριμνήσει για όλους εμάς που είμαστε εγκαταλελειμένοι. Για όλους εμάς που 6 μήνες τώρα δεν έχουμε καμία κάλυψη. Δεν είμαι μόνο εγώ που αντιμετωπίζω προβλήματα υγείας. Δεν δέχομαι ο κάθε ένας  Ψωμιάδης να σε πατάει έτσι επειδή κάποια στιγμή στη ζωή έτυχε να αρρωστήσεις ” λέει στο Νewsit η κα Βαλασία.

  Η 48χρονη Βαλασία Βουλγαροπούλου είναι  μόλις μια από τις περιπτώσεις μας είπε η ασφαλίστρια Μαρία Κιουρτσίδου. Χιλιάδες οι ασφαλισμένοι που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση συμπληρώνει. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ μέχρι σήμερα πολλά χαρτοφυλάκια ασφαλισμένων έχουν περάσει από την Ασπίς Πρόνοια στα χέρια άλλων ασφαλιστικών εταιριών. Το λυπηρό είναι πως η μετακίνηση έγινε μόνο για όσα προγράμματα συνέφεραν τις εταιρίες. Οι άρρωστοι, οι συνταξιούχοι και όσοι θα ειχαν να εισπράττουν με τον έναν η τον άλλο τρόπο απλά έμειναν ξεκρέμαστοι.

    
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Newsit αποκαλύπτει όλο το σκάνδαλο της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

Στον αέρα 450.000 πελάτες της Commercial Value
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε