Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

ΘΕΜΑ ΝΕWSIT: Είσαι πλούσιος; Θα πάρεις επίδομα αλληλεγγύης

Το NewsIt.gr βρήκε πλούσιους δικαιούχους και σας τους παρουσιάζει!

Απίστευτο, και όμως αληθινό! Εκείνοι που αναμένεται να πάρουν στα…σίγουρα το πολυπόθητο επίδομα αλληλεγγύης έχουν βίλες πισίνες και πολυτελή ΙΧ!

Κι αυτό συμβαίνει την ώρα που το έχασαν μακροχρόνια άνεργοι που καθυστέρησαν μια μέρα να σφραγίσουν την κάρτα ανεργίας στον ΟΑΕΔ, αλλά και χαμηλοσυνταξιούχοι που ξεπερνούν το εισοδηματικό κριτήριο.
Κάποιοι άλλοι όμως με μεγάλες ακίνητες περιουσίες και πισίνες είναι μέσα στους δικαιούχους για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δείτε για παράδειγμα:

 
Το ΝewsIt.gr σας παρουσιάζει για παράδειγμα την δήλωση ενός συμβούλου επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την δήλωσή του, το ετήσιο εισόδημά του δεν ξεπερνά τις 15.000 ευρώ. Πράγματι λοιπόν ο φορολογούμενος αυτός αναμένεται ως τα μέσα του Γενάρη να λάβει το επίδομα των 700 ευρώ, αφού είναι παντρεμένος και με ένα παιδί.

Αυτό όμως που δεν γίνεται γνωστό είναι τα υπόλοιπα στοιχεία του εν λόγω δικαιούχου: ότι δηλαδή είναι επίσης κάτοχος κατοικίας 200 τμ στην Βούλα, με πισίνα, με εξοχικό 100 τμ στην Σκοπέλο, και αυτοκίνητο 18  φορολογήσιμων ίππων!

Και πώς να μην γίνει αυτό, αφού βασικό κριτήριο είναι το δηλωθέν εισόδημα και ο αριθμός των παιδιών, και όχι αν ο κάτοχος…διανύει πλούσιο βίο!

«Εμείς έχουμε πελάτες, με πλούσιο…βιογραφικό, οι οποίοι θα διεκδικήσουν το επίδομα» ομολογεί ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης «αφού ο νόμος το επιτρέπει!
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εντοπίζει αυτόματα τους δικαιούχους, με μόνο κριτήριο την οικογενειακή κατάσταση και το φορολογητέο τους εισόδημα. Άρα, σύμφωνα με αυτήν την μεθοδολογία, που δεν διασταυρώνει δήλωση και Ε9, είναι σίγουρο ότι να σημειωθούν πολλές αδικίες»

Δείτε και αυτό το παράδειγμα:

Συνταξιούχος, με χαμηλή σύνταξη 500 ευρώ, και με δηλωθέν ετήσιο εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 6500 ευρώ, θα πάρει το επίδομα. Όμως, ποιος θα δει ότι ο συγκεκριμένος δικαιούχος στο Ε9 του φαίνεται να είναι κάτοχος 5όροφης πολυκατοικίας!

«Ζούμε σε ένα παράλογο κράτος, το οποίο με τις ευλογίες του που θα δώσει επίδομα στους πλούσιους!» δηλώνει ο γνωστός οικονομολόγος Παναγιώτης Παντελής.
«Και είναι τόσο σίγουρο αυτό, μόνο αν δείτε τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού για τους μέσους όρους των δηλωθέντων εισοδημάτων: οι μισθωτοί δηλώνουν περίπου 14.000 ευρω, οι συνταξιούχοι 11.000 ευρω, οι ελεύθεροι επαγγελματίες 9000ευρω και οι εισοδηματίες…μόλις 4000ευρώ!» 
Άρα; Οι τελευταίοι θα είναι και οι πρώτοι που θα πάρουν το επίδομα! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Παίρνουν επίδομα αλληλεγγύης με βίλα και πισίνα!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε