Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Τι έχει το μενού σήμερα; Φαγητό με 2,5€ από το δήμο Αχαρνών!

Τι έχει το μενού σήμερα; Φαγητό με 2,5€ από το δήμο Αχαρνών!

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε ο δήμος Αχαρνών, που προσφέρει καθημερινά μαγειρευτό φαγητό για όλους, στην τιμή των 2,5 ευρώ!

Μπουτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά με ρύζι, παστίτσιο, πατάτες φούρνου, φακές. Φαγητά που θυμίζουν… μαμά, θυμίζουν σπίτι. Κάθε μεσημέρι, από τις 11:00 έως τις 15:00 μπορεί κανείς να τα βρει στο ειδικό κιόσκι που έχει στήσει ο δήμος στην πλατεία του δημαρχείου.

Τα φαγητά προσφέρονται σε ειδικές συσκευασίες, ώστε οι πολίτες να μπορούν να τα πάρουν σπίτι τους. Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτείται η εγγραφή σε κάποια λίστα.

Κάθε μέρα το μενού είναι διαφορετικό. Περιλαμβάνει λαδερά, όσπρια, κρέας και ζυμαρικά.

Όταν ο δήμος αποφάσισε να προχωρήσει στην κίνηση και να προσφέρει γεύμα για όλους, απευθύνθηκε σε εταιρίες catering. Η αρχική τιμή ήταν 3,5 ευρώ η μερίδα, αλλά ο δήμος παραχώρησε υπάλληλο, ρεύμα και το κιόσκι, μειώνοντας κι άλλο την τιμή.

Καθημερινά διατίθενται περίπου 150 μερίδες. Ο κόσμος στην αρχή «φοβάται» ότι πρόκειται για συσσίτιο και ντρέπεται να πλησιάσει. Οι πελάτες είναι στην πλειοψηφία τους άνεργοι και συνταξιούχοι, εργαζόμενοι που δεν προλαβαίνουν να μαγειρεύουν αλλά και φαντάροι από το κοντινό στρατόπεδο.

Στο τέλος της ημέρας, οι μερίδες που περισσεύουν επιστρέφονται στο catering χωρίς καμία επιβάρυνση για τον δήμο.


Σε επόμενο στάδιο ο δήμος Αχαρνών προσανατολίζεται στην υλοποίηση προγράμματος δωρεάν σίτισης για οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κίνημα των φθηνών τροφίμων! – Οι πολίτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε