Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Το gr design είναι εδώ! Δείτε το νέο τεύχος!

Το gr design είναι εδώ! Δείτε το νέο τεύχος!

Με δυο εξώφυλλα κυκλοφορεί το νέο τεύχος του gr design. Το πρώτο από την ομάδα των Typical και το δεύτερο με εικονογράφιση του Λευτέρη Φάρου, που διακρίθηκε στους φετινούς Αγώνες Νέων Σχεδιαστών.

Στο τεύχος θα βρείτε αφιέρωμα στην μεγάλη έκθεση του περιοδικού στο Μουσείο Μπενάκη, παρουσίαση του βιβλίου για τον Τεν Τεν, η νέα σχεδίαση των παγωτοψυγείων Κρι Κρι, χειροποίητα usb, infographic για την Harley Davidson, συνέντευξη με τον Πάρι Μέξη, εργασίες σπουδαστών των ΤΕΙ με θέμα το Γκάζι, αφιέρωμα στον σχεδιαστή Herman Zapf, παρουσίαση του γλυπτού του Γ. Μόραλη στην πρόσοψη του ξενοδοχείου Χίλτον, μεγάλο αφιέρωμα στο γραφείο mousegraphics που βραβεύθηκε φέτος ως το καλύτερο δημιουργικό γραφείο της χρονιάς για συσκευασίες.

Στην συνέντευξη της Γιούλης Επτακοίλη, δυο νέοι δημιουργοί, ο Ελληνας Κώστας Βλαχάκης και ο Ολλανδός Joshua Olsthoorn, κάνουν ένα ταξίδι επιστροφής στις «ρίζες», βάζοντας σε πρώτο πλάνο την τυπογραφία και υπογραμμίζοντας το νοηματικό αλλά και ιστορικό φορτίο των γραμμάτων. Mπαίνοντας στο γραφείο των «Typical», στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Περικλέους, καταλαβαίνεις αμέσως ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά.

Αν, όμως, ακολουθήσουμε τη συμβουλή του Πολ Άρντεν, συγγραφέα και επί πολλά χρόνια στελέχους της διαφήμισης, «ό,τι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο», τότε μάλλον όλα πηγαίνουν καλά σ’ αυτό το 3×2 δωματιάκι, όπου μετά βίας χωράνε ένα τραπέζι με δύο υπολογιστές, δυο καρέκλες και μια μικρή βιβλιοθήκη με αγαπημένα βιβλία για την οπτική επικοινωνία και την τυπογραφία, των Κώστα Βλαχάκη και Joshua Olsthoorn.

Το περιοδικό κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΙΑΝΟΣ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ, BOOKTIQUE, ΠΛΕΙΑΔΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ και από την ιστοσελίδα www.grdmagazine.gr
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε