Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Βγήκε απο το νοσοκομείο ο Μ. Γλέζος

Ο Μ. Γλέζος την ώρα που δέχεται την επίθεση με χημικά. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Μ. Γλέζος την ώρα που δέχεται την επίθεση με χημικά. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Η επίθεση εναντίον μου ας γίνει η αφορμή για την κατάργηση εδώ και τώρα της χρήσης χημικών όπλων κατά των πολιτών”.

Ο αγωνιστής της Αριστεράς, ο οποίος την Παρασκευή δέχθηκε τα χημικά αστυνομικού μπροστά απο το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, πήρε εξιτήριο απο τον Ευαγγελισμό.

Σε δηλώσεις του, αφού ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου αλλα και τους πολίτες για την συμπαράστασή τους, κάλεσε “σε συνάντηση και συζήτηση δημόσια ή κατ’ ιδίαν, τον αστυνομικό που με ψέκασε, για να έχω μια απάντηση στο ερώτημα: Γιατί το έκανε;”

Σε οτι αφορά τη συγγνώμη απο την Ελληνική Αστυνομία  είπε οτι την αποδέχεται μεν, “αλλά τους ζητώ, τουλάχιστον από ’δώ και στο εξής, να καταγγέλλουν κάθε διαταγή η οποία τους στρέφει με παράνομο τρόπο εναντίον των πολιτών. Οι ενέργειές τους επιβάλλεται να έχουν αποκλειστικά αμυντικό χαρακτήρα. Αποδέχομαι, λοιπόν, τη συγγνώμη τους, ως απευθυνόμενη σε
οποιονδήποτε πολίτη διαδηλώνει ειρηνικά για τα δικαιώματά του και όχι ειδικά στον Γλέζο”.
 
Κλείνοντας ο κ. Γλέζος είπε: “
Τα ασφυξιογόνα αυτά χημικά όπλα, που απαγορεύονται στις διεθνείς συρράξεις, στη χώρα μας επιτρέπονται εναντίον του… εχθρού λαού, συνιστώντας γενικευμένη άσκηση τυφλής βίας. Και αν η τυφλή βία είναι μια φορά καταδικαστέα, τότε είναι πολλαπλά καταδικαστέα όταν ασκείται από όργανα της πολιτείας”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε