Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Χάος για τη λίστα επιβατών του Norman Atlantic – Η ΑΝΕΚ ενημέρωσε επιτέλους το υπ. Ναυτιλίας! – Θρήνος για τους 10 νεκρούς

Χάος για τη λίστα επιβατών του Norman Atlantic – Η ΑΝΕΚ ενημέρωσε επιτέλους το υπ. Ναυτιλίας! – Θρήνος για τους 10 νεκρούς

– Οι Ιταλοί μιλούν για 23 αγνοούμενους από το Norman Atlantic, ενώ οι ελληνικές αρχές μιλούν για 38
– Η ιταλική δικαιοσύνη αποφάσισε να θέσει υπό κατάσχεση το πλοίο
– Οι έρευνες στο κουφάρι του πλοίου, αλλά και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται
– Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε πως αμφιβάλει εάν η λίστα των επιβατών του πλοίου είναι η σωστή
– Οι συγγενείς των επιβατών θα μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 213 137 1042 και 213 137 1036
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μετά από δεκάδες ώρες που πέρασαν οι συγγενείς των επιβατών του οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic μέσα στην αγωνιά για την τύχη των δικών τους ανθρώπων και ενώ η επιχείρηση απεγκλωβισμού από το φλεγόμενο πλοίο έχει ολοκληρωθεί, πολλοί είναι εκείνοι που δεν ξέρουν ακόμα εάν θα σφίξουν ξανά στην αγκαλιά τους, τα δικά τους πρόσωπα.

Στις πλάτες των συγγενών επικρατεί ένα απίστευτο μπάχαλο για τον αριθμό των επιβαινόντων. Ενώ από την Κυριακή γνωρίζαμε ότι στο Norman Atlantic επέβαιναν 478 άνθρωποι, 422 επιβάτες και 56μελες πλήρωμα, τώρα οι Ιταλοί τα… γυρίζουν και λένε ότι οι επιβαίνοντες ήταν 458 και μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 427 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τα 56 μέλη του πληρώματος και έχουν μεταφερθεί στην ξηρά ή σε άλλα πλοία.

Οι τελευταίες πληροφορίες από το ιταλικό πολεμικό ναυτικό ανεβάζουν δυστυχώς τον αριθμό των νεκρών στους 10, ενώ οι πληροφορίες για τον αριθμό των αγνοούμενων είναι κυριολεκτικά συγκεχυμένες. Οι Ιταλοί κάνουν λόγο για 23 αγνοούμενους, ενώ οι ελληνικές αρχές έκαναν λόγο πριν την είδηση για τους δύο επιπλέον νεκρούς, για 38 αγνοούμενους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Μέχρι και αυτή την ώρα, περισσότερες από 30 ώρες μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, οι ελληνικές και οι ιταλικές αρχές προσπαθούν να διασταυρώσουν τα στοιχεία. Τώρα, οι ιταλικές αρχές υποστηρίζουν πως δεν είναι βέβαιες για το πόσοι ήταν στο πλοίο και δηλώνουν ότι δεν ξέρουν αν όλοι όσοι αναφέρονται στη λίστα όντως επέβαιναν και στο πλοίο. «Κάποιοι μπορεί να το έχασαν» λένε χαρακτηριστικά! Και φέρνουν ως παράδειγμα γυναίκα μέλους του πληρώματος που διασώθηκε αλλά δεν είχε δηλωθεί πως ήταν εν πλω!

Την ίδια ώρα, σε αυτό το μπάχαλο έρχεται να προστεθεί και το ρεπορτάζ της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης RAI το οποίο πραγματικά κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη. Σύμφωνα με τη RAI 80 άτομα από αυτά που διασώθηκαν από το φλεγόμενο πλοίο, δεν βρίσκονται σε καμιά λίστα επιβαινόντων.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο έλληνας υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος μιλώντας στο Mega δήλωσε πως αμφιβάλλει εάν η λίστα των επιβατών είναι η σωστή και κάλεσε τις ιταλικές αρχές να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση των διασωθέντων, προκειμένου να ενημερώσουν τους συγγενείς των επιβατών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που παρείχε στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ στο υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλοίο Norman Atlantic επέβαιναν συνολικά 475 άτομα εκ των οποίων 55 αποτελούσαν το πλήρωμα του πλοίου.

Στέλεχος της εταιρείας μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε με το πλήρωμα είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου αλλά και στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το κουφάρι του Norman Atlantic θα συνεχιστούν όλη τη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με την Ιταλίδα υπουργό Άμυνας.

Στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν 4 ελικόπτερα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, το αεροσκάφος ΑC του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο τύπου Dauphin του Λιμενικού Σώματος, καθώς και η φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ του ΠΝ για να συνδράμουν στις έρευνες.

Παράλληλα, για τη συνεχή ενημέρωση των συγγενών των επιβαινόντων του Ε/Γ-Ο/Γ «Norman Atlantic» σχετικά με την εξέλιξη της επιχείρησης, τίθενται σε 24ωρη λειτουργία δύο επιπλέον Γραμμές Ενημέρωσης, με αριθμούς κλήσης 213 137 1042 και 213 137 1036.

Εν τω μεταξύ, η ιταλική δικαιοσύνη αποφάσισε να θέσει υπό κατάσχεση το πλοίο στο οποίο αναπτύχθηκε η πυρκαγιά, από την στιγμή που τρεις εισαγγελίες της περιοχής της Απουλίας (του Μπάρι, του Μπρίντιζι και του Λέτσε) έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τα αίτια και τις συνέπειες του ναυαγίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε