Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πανελλαδικές 2012: Δείτε στο Newsit τις βάσεις – Έκρηξη σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές!

Πανελλαδικές 2012: Δείτε στο Newsit τις βάσεις – Έκρηξη σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές!

– Ανοδος σε Νομική, Φιλολογία, Φυσική, Πληροφορική
– Πτώση σε Χημεία – Αυξομειώσεις στις Πολυτεχνικές σχολές
– Μαθητές πετυχαίνουν εισαγωγή σε ΤΕΙ με μέσο όρο 7!
– Οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ ανέρχονται σε 45.559 και στα ΤΕΙ σε 32.689
– Η ανάλυση των βάσων στο Newsit του εκπαιδευτικού ερευνητή, Στράτου Στρατηγάκη
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΕΩΝ 2012-2011

ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ 90%

ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ 10%


ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛΑ

ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΛ

Ημερήσια Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) του 90%

Εσπερινά Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) του 90%

Ημερήσια Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) του 90%

Ημερήσια ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α)

Εσπερινά ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α)

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό ερευνητή, Στράτο Στρατηγάκη, στις φετεινές πανελλαδικές έχουμε:

Έκρηξη των βάσεων στις αστυνομικές σχολές και μεγάλη άνοδο στις στρατιωτικές γιατί είναι οι μόνες που προσφέρουν άμεσο και μόνιμο μισθό.

Έχουμε επίσης, στροφή από τα Παιδαγωγικά στη Νομική.

Ανοδος των βαθμολογιών παρατηρείται στο πρώτο επιστημονικό πεδίο (σχολές Νομικής, Φιλολογίας), όπως και στο δεύτερο πεδίο, στα τμήματα Φυσικής, Πληροφορικής.

Πτώση σημειώνεται στα τμήματα Χημείας.

Ανοδος καταγράφεται επίσης στις ιατρικές σχολές και τα παραϊατρικά τμήματα ΤΕΙ, ενώ αυξομειώσεις παρατηρούνται στις πολυτεχνικές σχολές (άνοδος σε τμηματα του ΕΜΠ, μικρή πτώση σε άλλα τμήματα, αρχιτεκτονική και πολιτικούς μηχανικούς). Τέλος, άνοδος σημειώνεται στα οικονομικά τμήματα και τα τουριστικά τμήματα ΤΕΙ.

Όσον αφορά τις πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι οι νικητές, αφού τα παιδιά λόγω οικονομικής κρίσης δεν δήλωσαν μακρινές πόλεις.

Συνολικά 35.000 υποψήφιοι μένουν εκτός.

Εντυπωσιακό είναι ότι: Μαθητής που έγραψε 3 και πάνω από 10 στην Ξένη Γλώσσα μπαίνει στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγίου Νικολάου.

Επίσης, μαθητές πετυχαίνουν εισαγωγή σε ΤΕΙ με μέσο όρο 7.

Οπως δήλωσε στο Newsit o εκπαιδευτικός ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης “δεν είχαμε πολύ μεγάλες εκπλήξεις στις βάσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας. Επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση οτι τα παιδιά προτίμησαν σχολές στην πόλη καταγωγής τους ωστε να μη μετακινηθούν σε άλλες πόλεις γιατί λεφτά δεν υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις οικογένεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ ίδιων σχολών στην Αθήνα και στην επαρχία.

Δηλαδή το Μαθηματικό Αθήνας από το Μαθηματικό της Σάμου είχε περύσι 3.000 μόρια διαφορά ενώ φέτος πήγε στα 3.500 μόρια η διαφορά.Είχαμε τρομερή άνοδο στην αστυνομία γιατί μειώθηκε ο αριθμός των θέσεων. Σχεδόν κατά 2.000 μόρια αυξήθηκε η βάση στη σχολή αστυφυλάκων. Οι εισακτέοι από 1.300 που ήταν πέρυσι μειώθηκαν στους 500, αυτό έφερε την έκρηξη στη βάση. Επιπλέον οι στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές είναι αυτές που δίνουν ακόμη σίγουρο μισθό. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να δίνει πια σίγουρο μισθό στην Ελλάδα.

Είχαμε τις Ιατρικές περίπου στα ίδια δεδομένα με τις περυσινές βάσεις. Μεγάλη άνοδο είχαν οι Νομικές σχολές γιατί τα παιδιά μετακινούνται από τα Παιδαγωγικά, στα οποία έχουν γυρίσει την πλάτη εδώ και 2 χρόνια καθώς σταμάτησαν οι διορισμοί. Ακόμη και Νομική της Θράκης που είναι η πιο χαμηλόβαθμη σε βάση έφτασε τα 18.276 μόρια.

Στα Πολυτεχνεία είχαμε διπλή εικόνα, δηλαδή οι πολιτικοί μηχανικοί είχαν μεγάλη πτώση, αλλά οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι είχαν πολύ μικρότερη πτώση. Στα οικονομικά έχουμε μικρή άνοδο στις υψηλόβαθμες σχολές.

Σημαντική πτώση είχαμε στα ΤΕΙ της περιφέρειας. Υπάρχουν και ΤΕΙ που έχουν πολύ χαμηλή βάση δηλαδή 8.500 και 9.500 μόρια, σίγουρα σε αυτά οι μαθητές μπήκαν έχοντας γράψει κάτω από τη βάση. Η πιο χαμηλή βάση για παράδειγμα ειναι στο ΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγίου Νικολάου με 4.304 μόρια και ειδικό μάθημα την ξένη γλώσσα και άρα κάποιος έγραψε περίπου 3 μέσο όρο και πάνω από 10 στην ξένη γλώσσα. Περίπου 6,5 με 7 μέσο όρο έγραψε ένας υποψήφιος που μπήκε στο ΤΕΙ Υδατοκαλλιεργειών Μεσολογγίου καθώς η βάση εκεί είναι 6.444 μόρια.

Συνολικά, περίπου 35.000 παιδιά από όλες τις κατηγορίες (τεχνικά λύκεια κ.λ.π) δεν πέρασαν σε καμία σχολή. Πρέπει να τονίσουμε πως τα παιδιά αυτά που δεν πέρασαν πουθενά ή πέρασαν σε κάποια σχολή που δεν τους ενδιαφέρει, να σκεφτούν πως χάσανε μια μάχη, μια ευκαιρία, αλλά θα έχουν και άλλες ευκαιρίες στη ζωή τους. Δεν ειναι αυτή η τελευταία τους ευκαιρία, το θέμα είναι να αδράξουν την επόμενη ευκαιρία που θα τους παρουσιαστεί, είτε εάν αποφασίσουν να ξαναδώσουν Πανελλαδικές είτε εάν αποφασίσουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό ή κάπου αλλού” ειπε τέλος ο κύριος Στρατηγάκης.

Aκούστε τη δήλωση του κ.Στρατηγάκη στο NewsIt…

Από τις 10.00 το πρωί οι υποψήφιοι μπορούν, μέσω της ιστοσελίδας results.minedu.gov.gr, να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).
Τα αποτελέσματα θα σταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία μέσα στην ημέρα.

O υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων που υπέβαλαν μηχανογραφικά ήταν 116.173 άτομα και οι επιτυχόντες είναι 80.615 εκ των οποίων 15.000 ειδικών περιπτώσεων.

Οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ ανέρχονται σε 45.559 και στα ΤΕΙ σε 32.689.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Διαβάστε

Δείτε στο Newsit τις βάσεις- Πού πέφτουν, πού ανεβαίνουν

 

Αύριο ανακοινώνονται οι βάσεις-Ετοιμαστείτε για ανατροπές

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε