Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός: “Καμίνι” η χώρα απο αύριο – Σε ποιές περιοχές ο υδράργυρος θα “χτυπήσει” 40αρια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Διαβάστε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για τις επόμενες ημέρες
– Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
– Αυξημένος ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών από την Παρασκευή
– Πότε θα υποχωρήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες – Που θα χτυπήσει ο καύσωνας
– ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΕΣ

Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού μας χτυπά την πόρτα, καθώς από αύριο, Πέμπτη, ο υδράργυρος θα “σκαρφαλώσει” στους 36 βαθμούς Κελσίου με τις υψηλές θερμοκρασίες να διατηρούνται μέχρι και την Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, κ. Τάσου Αρνιακού, αύριο η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35-36 βαθμούς και την Παρασκευή θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους 40 σε αρκετά σημεία της χώρας. Ο καύσωνας θα πλήξει κυρίως τις πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ενω οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν στην Λάρισα, την Λαμία, την Θήβα, τα Τρίκαλα, την Κόρινθο, το Άργος και την Σπάρτη.

Στο λεκανοπέδιο, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μέχρι την Δευτέρα θα είναι η έντονη ζέστη με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς κυρίως σε περιοχές της δυτικής Αττικής την ώρα που στα νησιά του Ιονίου, οι νοτιάδες σε συνδυασμό με τον καύσωνα θα προκαλέσουν “ασφυξία” στην ατμόσφαιρα.

Τα μελτέμια, που θα πνέουν καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου και στα πελάγη θα ειναι εντάσεως 6-7 μποφόρ, θα κάνουν πιο υποφερτή τη ζέστη καθιστώντας, ωστόσο, υψηλό τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών.

Τα 40αρια θα διατηρηθούν μέχρι και την Δευτέρα, ενώ από την Τρίτη οι υψηλές θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν σταδιακά στους 34-35 βαθμούς Κελσίου. 

ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΕΣ 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

ΠΗΓΗ ΧΑΡΤΩΝ: POSEIDON

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε