Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός: Χιόνια και στη θάλασσα! Προβλήματα στην Αττική, “πολικές” θερμοκρασίες

Εντυπωσιακή φωτογραφία από τη Σκόπελο / Φωτό: skopelos-news.blogspot.gr
Εντυπωσιακή φωτογραφία από τη Σκόπελο / Φωτό: skopelos-news.blogspot.gr

– Κλειστοί δρόμοι στην Αττική λόγω της χιονόπτωσης – Πού χρειάζονται αλυσίδες
– Παγετός στη βόρεια Ελλάδα! Στους -12 βαθμούς Κελσίου “κατρακύλησε” ο υδράργυρος στη Φθιώτιδα
– Στους -5 στη Λαμία και “μάχη” για να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι
– Σφοδρή χιονόπτωση και αλυσίδες στο Πήλιο, χιονίζει σε Πάτρα, Ναύπακτο, Αλόννησο και Σκόπελο
– Αναλυτική πρόγνωση του καιρού – Δείτε σε χάρτες την πορεία της χιονόπτωσης
– Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από την “επέλαση” του χιονιά σε ολόκληρη τη χώρα

Καιρός για… χιόνι! Λόγω χιονόπτωσης στην Αττική, απαγορεύτηκε από τη Τροχαία η κίνηση των φορτηγών στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, από το ύψος των Βιλίων, στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα.

Πριν από λίγο έκλεισε επίσης η λεωφόρος Φυλής από την Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια. Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ παραμένει κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω και η περιφερειακή οδός Πεντέλης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως την λεωφόρο Διονύσου.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από κάθε γωνιά της χώρας

Στα “λευκά” ολόκληρη η χώρα

Από τις πρώτες πρωϊνές ώρες, του Σαββάτου, ο καιρός επεφύλασσε μια έκπληξη για την παραθαλάσσια πόλη της Ναυπάκτου, αφού όλα έχουν ντυθεί στα “λευκά”.

Δείτε τις εικόνες από το npress.gr

Παράλληλα, η Πάτρα έστω και σε… δόσεις “βλέπει” μετά από 30 και πλέον χρόνια “άσπρη μέρα” με πολλές περιοχές της Αχαϊκής πρωτεύουσας να είναι “ντυμένες στα λευκά”.

Δείτε τις εικόνες που μεταφέρει το patrastimes.gr

Χιόνισε τόσο στο κέντρο, όσο και περιφερειακά (σ.σ. Ζαρουχλέικα, Αρόη, Λάγγουρα κα), με τη θερμοκρασία να έχει πέσει στους 2 βαθμούς Κελσίου! Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το tempo24.gr

“Στα λευκά” ντύθηκαν και τα Τρίκαλα, με το χιόνι να πέφτει από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Σύμφωνα με το trikalazoom.gr, το οδικό δίκτυο παραμένει ανοικτό μέσα στη πόλη, ενώ στα ορεινά του νομού το χιόνι ξεπερνά τους 30 πόντους. Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

-12 βαθμοί Κελσίου στη Φθιώτιδα!

Πρωτόγνωρες, σχεδόν «πολικές», θερμοκρασίες καταγράφονται και στην Κεντρική Ελλάδα, όπου σε ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας ο υδράργυρος έφτασε και τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην πόλη της Λαμίας έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες -5 βαθμούς με δριμύ ψύχος και με τον κρατικό μηχανισμό να δίνει μάχη όλη τη νύχτα για να αποφύγει τους παγωμένους δρόμους.

Από τις 3 τα ξημερώματα με δυσκολίες γίνονται οι μετακινήσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, κυρίως λόγω παγετού, ενώ την ίδια στιγμή τα εκχιονιστικά μηχανήματα ρίχνουν αδιάλειπτα αλάτι για να το κρατήσουν ανοιχτό.

Δείτε τις εικόνες του lamiareport.gr από την χιονισμένη Πελασγία

Στον εθνικό δρόμο Αθήνας-Λαμίας, από τις πρώτες πρωινές ώρες, υπήρξαν προβλήματα κυρίως στην κίνηση μεγάλων φορτηγών αυτοκινήτων στην περιοχή του Μαρτίνου και στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων. Σε αρκετές περιπτώσεις η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας ιδιαίτερα στην περιοχή του Μαρτίνου από το 117χλμ μέχρι το 130χλμ σταμάτησε την κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων έτσι ώστε να παρεμβαίνουν τα εκχιονιστικά και να ρίχνουν αλάτι στο οδόστρωμα για να διατηρείται ο δρόμος ανοιχτός. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αρκετές περιπτώσεις ο υδράργυρος έπεσε στην συγκεκριμένη περιοχή στους -9 βαθμούς.

Αυτή την ώρα, η χιονόπτωση επεκτείνεται και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο από τη Στυλίδα έως τον Μώλο, ρίψεις αλατιού πραγματοποιούνται κατά μήκος της εθνικής οδού και η κυκλοφορία-μέχρι στιγμής- διεξάγεται κανονικά.

Χιόνια και σε Χίο – Λέσβο!

Μάχη προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι κυρίως στο βόρειο κομμάτι του νησιού δίνουν ως αυτήν την ώρα τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και του Δήμου Χίου.

Εξαιτίας του παγετού, πέντε οδηγοί αυτοκινήτων εγκλωβίστηκαν στον δρόμο από Λαγκάδα προς Καρδάμυλα, στο ύψος του Δελφινίου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής αλλά και οχήματος της Περιφερειακής Ενότητας Χίου για να απεγκλωβιστούν.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και χωριά όπως η Συκιάδα αλλά και η παραθαλάσσια Λαγκάδα έχουν καλυφθεί από το χιόνι.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το astraparis.gr

Δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο που δημοσιεύει το politischios.gr 

 

 

Παράλληλα, χιονίζει σε όλη τη Λέσβο, ακόμα και στο κέντρο της Μυτιλήνης, με τις Αρχές να συνιστούν οι μετακινήσεις να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά της δυτικής, βόρειας και κεντρικής Λέσβου.

Δείτε εικόνες και βίντεο που δημοσιεύει το lesvospost.com

 

Παγετός και -11 στην Κοζάνη – Συνεχής χιονόπτωση και προβλήματα στη Σκόπελο

Ώρα 09:00 το πρωί του Σαββάτου και η χιονόπτωση… καλά κρατεί στην Κοζάνη. Δείτε το βίντεο του kozan.gr

Την ίδια ώρα, πολλοί δρόμοι στη Σκόπελο είναι κλειστοί, ενώ η πρόσβαση σε πολλές περιοχές του νησιού είναι αδύνατη. Παράλληλα είναι συνεχείς οι διακοπές ρεύματος. Δείτε τις εικόνες που μεταφέρει το skopelos-news.blogspot.gr

Χιόνια και στον κάμπο! Χωρίς προβλήματα στην Κόνιτσα

Στα λευκά ντύθηκε και η γραφική Κόνιτσα με τους κατοίκους της να ξυπνούν σήμερα με θερμόμετρο να δείχνει -8 βαθμούς Κελσίου. Με τον Δήμο σε ετοιμότητα, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από το epirus-tv-news.gr

Την ίδια ώρα, στα λευκά ντύθηκε από τα ξημερώματα του Σαββάτου και η Ηλεία. Χιόνι με χιονόστρωση πέρα από τις ορεινές περιοχές του νομού, παρατηρήθηκε ακόμη και στον κάμπο. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το patrisnews.com, είναι τραβηγμένες από την Αμαλιάδα, την Αρετή, και την Αγία Κυριακή (Κερτίζα).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT.GR

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε