Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Καιρός: Κακοκαιρία σε δυο κύματα έως τις 14 Δεκεμβρίου – Οι δύσκολες μέρες

Καιρός: Κακοκαιρία σε δυο κύματα έως τις 14 Δεκεμβρίου – Οι δύσκολες μέρες

Ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του από τις αρχές Δεκεμβρίου και την κακοκαιρία να είναι εδώ μέχρι τα μέσα του μήνα. Σύμφωνα με το meteo.gr μας περιμένουν πολλές βροχές αλλά και χιόνια στα ορεινά. δείτε σε βίντεο την εξέλιξη του καιρού.

Ο καιρός χαλάει για τα καλά τις επόμενες ημέρες. Η κακοκαιρία θα χτυπήσει σε δυο κύματα καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα προσεγγίσουν την χώρα μας από τα δυτικά και θα προκαλέσουν ισχυρά φαινόμενα με μεγάλα ύψη βροχής έως και τη Δευτέρα 14/12.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα εκδηλωθούν σε 2 κύματα:

Το πρώτο που ήδη επηρεάζει τα δυτικά τμήματα της χώρας θα διαρκέσει έως το βράδυ της Πέμπτης 10/12, ενώ το δεύτερο αναμένεται να ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 11/12 και να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 14/12.

 

Ιδιαίτερα στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, φαινόμενα θα εκδηλωθούν και κατά την νύχτα της Πέμπτης 10/12 προς Παρασκευή 11/12.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται έως τη Δευτέρα 14/12 στην Ανατολική Μεσόγειο, ο άνεμος καθώς και οι θέσες των βαρομετρικών χαμηλών (με κόκκινο “L”).

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις