Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Καιρός: Θα… μουλιάσουμε! Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

καιρός έκτακτο δελτίο

– Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάζει ο καιρός
– Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις ως τα ξημερώματα της Κυριακής
– Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ
– Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται βροχερή εβδομάδα

Ο καιρός μας τα… αλλάζει για λίγο. Ξαναφτιάχνει. Και μετά… ξαναχαλάει. Έτσι για να μη… βαριόμαστε! Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού έως τα ξημερώματα της Κυριακής (12.11.2017).

Το πρωί του Σαββάτου (11.11.2017) η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα βρεθούν στο… στόχαστρο είναι το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η Κέρκυρα) η Ήπειρος (κυρίως τα παραθαλάσσια). Η εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Για λίγο καιρό… ξαποσταίνει

Ο Νοέμβριος χαρακτηρίζεται συχνά ως ο πιο βροχερός μήνας του έτους. Και φαίνεται ότι την επόμενη εβδομάδα θα το… επιβεβαιώσει. Μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για μια άκρως βροχερή εβδομάδα.

Τα κύρια βαρομετρικά χαμηλά που θα προκαλέσουν αυτές τις βροχοπτώσεις και τις σποραδικές καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα (κατά διαστήματα) θα είναι δύο:

– Στην αρχή της εβδομάδας, ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα γεννηθεί στη Λιβύη και η τροχιά του θα είναι βορειοανατολική, και το δεύτερο και πιο ισχυρό,

– αμέσως μετά, ένα βαρομετρικό που αναμένεται να γεννηθεί στη βόρεια Ιταλία και θα κινηθεί αργά και σταθερά κατά μήκος της Ιταλίας με αποτέλεσμα να προσεγγίσει αρκετά και την περιοχή μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Έντονα φαινόμενα

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα δύο αυτά βαρομετρικά χαμηλά, φαίνεται ότι θα είναι εμπλουτισμένα με μεγάλα ποσά υγρασίας. Αποτέλεσμα να εναποθέσουν την υγρασία αυτή με τη μορφή ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για ισχυρά βαρομετρικά (ειδικά το δεύτερο της Ιταλίας) που ενδέχεται να προκαλέσουν ακόμη και πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές όπου οι βροχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση.

Νοτιάδες… παντού και σκόνη

Λόγω των κινήσεων των χαμηλών τις επόμενες ημέρες, οι άνεμοι που θα πνέουν κατά βάση στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα είναι νότιοι. Οι εντάσεις των ανέμων δεν διαφαίνεται να ξεπερνούν τα 6-7 μποφόρ.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες (λόγω των νοτίων ανέμων) θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ωστόσο όχι σε υψηλές συγκεντρώσεις. Λίγο πιο αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Πτώση της θερμοκρασίας μετά την Τρίτη

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από την ερχόμενη Τρίτη και στη συνέχεια. Ωστόσο, λόγω των νοτιάδων, δεν θα είναι σημαντική. Μόνο στις πολύ ορεινές περιοχές της χώρας (πάνω από τα 1800-2000 μέτρα) θα εκδηλωθούν κάποιες χιονοπτώσεις.

Η Αττική

Αν τα προγνωστικά στοιχεία διατηρηθούν, η Αττική θα δεχθεί ισχυρές καταιγίδες τη Δευτέρα το πρωί. Δεν αποκλείεται να υπάρξει πολύ δυνατό “πέρασμα” από την ευρύτερη περιοχή του νομού Αττικής από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Δείτε όλο το post του Γιάννη Καλλιάνου

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις