Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

37 εκατομμύρια Αμερικανοί πεινάνε

37 εκατομμύρια Αμερικανοί πεινάνε
ΦΩΤΟ EYROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.02.2010 | 18:22
Πρώτη δημοσίευση: 02.02.2010 | 18:22

Οι περισσότεροι που πλήττονται είναι οι αφροαμερικανοί και οι ισπανόφωνοι.

Ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν έκτακτη επισιτιστική βοήθεια από την μεγαλύτερη αμερικανική φιλανθρωπική οργάνωση ανακούφισης από την πείνα αυξήθηκε κατά 46% από το 2005 μέχρι το 2009, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα. 

Η οργάνωση "Feeding America" δήλωσε ότι 37 εκατομμύρια άνθρωποι, μεταξύ αυτών 14 εκατομμύρια παιδιά, έχουν ανάγκη έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας κάθε χρόνο, ποσοστό μεγαλύτερο από το 10% του αμερικανικού πληθυσμού. Το ποσοστό αυτό προκύπτει από 61.000 συνεντεύξεις και 37.000 έρευνες που έγιναν σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις. 

Το αντίστοιχο ποσοστό το 2005, οπότε και η "Feeding America" δημοσίευσε την τελευταία της έρευνα, ήταν 25,3 εκατομμύρια. "Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι το λιγότερο τραγικά", δήλωσε η Βίκι Εσκάρα της "Feeding America". "Πρέπει, εδώ στη χώρα της αφθονίας, να βρούμε έναν τρόπο να ταΐσουμε τον κόσμο", πρόσθεσε. 

Η Εσκάρα είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τις επιπτώσεις της πείνας στα παιδιά. Επηρεάζει όχι μόνο την υγεία τους, αλλά και την ικανότητά τους να επιτύχουν στο σχολείο, όπως δήλωσε. Παρόλο που η αμερικανική οικονομία έχει ανακάμψει από το δεύτερο μισό του 2009 και μετά έπειτα από περίπου δύο χρόνια ύφεσης, το ποσοστό ανεργίας παραμένει σταθερά πάνω από το 10%. Η "Feeding America" δήλωσε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ότι η ανεργία έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της ζήτησης επισιτιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με την έρευνα οι Αφροαμερικανοί και οι ισπανόφωνοι έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την πείνα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook