Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

503 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στη Σαουδική Αραβία

REUTERS
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν 503 ανθρώπους τους τελευταίους τρεις μήνες για αδικήματα που συνδέονται με την διακίνηση ναρκωτικών και κατέσχεσαν ναρκωτικά αξίας 1,6 δισ. ριάλ (298 εκατ. ευρώ).
Στα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν περιλαμβάνονται αμφεταμίνες, χασίς, ηρωίνη και κατ, ένα φυτικό διεγερτικό, ανέφερε το SPA, προσθέτοντας ότι 251 από τους συλληφθέντες είναι ξένοι, υπήκοοι 24 χωρών.
 
«Αυτός είναι ο αριθμός των ανθρώπων που συνελήφθησαν, όμως. . . δεν έχουν ακόμα απαγγελθεί κατηγορίες έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μανσούρ αλ Τούρκι στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς τηλεφωνικά.
 
Η Σαουδική Αραβία είναι μια απόλυτη μοναρχία η οποία επιβάλλει μια εξαιρετικά αυστηρή εκδοχή της σαρίας, του ισλαμικού νόμου. Το σουνιτικό βασίλειο καταδικάζει τους λαθρέμπορους ναρκωτικών, όπως και τους βιαστές και τους δολοφόνους, σε θάνατο δι’ αποκεφαλισμού δημοσίως και οι αρχές ανακοινώνουν συχνά τις εκτελέσεις υπηκόων χωρών της Ασίας και της Αφρικής που καταδικάζονται για διακίνηση ναρκωτικών.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε