Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Α.Μποργκ: «Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη”

Α.Μποργκ: «Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη”
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.07.2012 | 12:28
Πρώτη δημοσίευση: 05.07.2012 | 12:28

"Το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε ένα είδος στάσης πληρωμών στην Ελλάδα", δήλωσε στο σουηδικό ραδιοφωνικό δίκτυο SR ο σουηδός υπουργός Οικονομικών

Η Ελλάδα πιθανότατα θα κηρυχθεί σε πτώχευση παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διάσωση της χώρας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας Αντερς Μποργκ.

"Το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε ένα είδος στάσης πληρωμών στην Ελλάδα", δήλωσε στο σουηδικό ραδιοφωνικό δίκτυο SR.

"Δεδομένου του τρόπου διαχείρισης της κατάστασης μέχρι σήμερα, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τελικά την πτώχευση του Κράτους", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Σουηδίας, ακόμη και αν η νέα κυβέρνηση επαναδιαπραγματευθεί τους όρους που έχει θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με αντάλλαγμα την οικονομική του υποστήριξη, το δημόσιο χρέος θα εξακολουθεί να βρίσκεται στο 120% του ΑΕΠ σε δέκα χρόνια, μία "σπανίως βιώσιμη κατάσταση, όταν έχουμε τόσο χαμηλές προβλέψεις ανάπτυξης, όσο στην Ελλάδα".

Μία πτώχευση της Ελλάδας μπορεί να σημάνει την έξοδο από την ευρωζώνη, γεγονός για το οποίο ωστόσο ο Αντερς Μποργκ εμφανίζεται "περισσότερο αβέβαιος".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Wall Street Journal ''Η τρόικα μπορεί να ''ρίξει'' την κυβέρνηση''

Και ξαφνικά μας ''αγάπησε'' ο Σόιμπλε
   Διαδώστε αυτό το άρθρο