Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ακροδεξιός μαχαίρωσε και σκότωσε δυο άνδρες στο Πόρτλαντ

Ακροδεξιός μαχαίρωσε και σκότωσε δυο άνδρες στο Πόρτλαντ

Δυο άνδρες μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου, όταν προσπάθησαν να παρέμβουν κατά τη διάρκεια “ρατσιστικού παραληρήματος” του δράστη την Παρασκευή σε τραίνο στο Πόρτλαντ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ύποπτος, ο 35χρονος Τζέρεμι Τζόζεφ, είναι Χριστιανός από το Βόρειο Πόρτλαντ και συνελήφθη νότια του Χόλιγουντ. Ο 35χρονος κατηγορείται για δυο δολοφονίες, απόπειρα μιας ακόμα αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Κρατείται χωρίς να έχει οριστεί εγγύηση.

Άλλος ένας άνθρωπος μαχαιρώθηκε χωρίς όμως να φέρει σοβαρά τραύματα. Οι τρεις άνδρες δέχτηκαν επίθεση από τον δράστη, καθώς προσπάθησαν να παρέμβουν στο αντιμουσουλμανικό ρατσιστικό παραλήρημα. “Κατά τη διάρκεια του παραληρήματός του, κάποιοι τον πλησίασαν και του φώναζαν. Τότε τους επιτέθηκε βίαια” λέει η αστυνομία. Ο δράστης φέρεται να φώναζε προς γυναίκα που φορούσε μαντίλα. Πάντως σύμφωνα με την αστυνομία “αυτά που έλεγε δεν είχαν συνοχή, κατηγορούσε τους ανθρώπους για πολλά και διαφορετικά πράγματα”.

Ο βουλευτής του Όρεγκον Τζεφ Μέρκλι, χαρακτήρισε τους δύο νεκρούς “ήρωες”. “Πρωταθλητές της δικαιοσύνης. Ρίσκαραν και έχασαν τη ζώη τους. Το μίσος είναι διβολικό” έγραψε ο Μέρκλι στο Twittter.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε