Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Άνοιξε το αεροδρόμιο της Βάρνας

Επαναλειτουργεί, από σήμερα, το αεροδρόμιο της Βάρνας, σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας του αερολιμένα Fraport Twin Star Airport Management.

Τον Οκτώβριο του 2011, η διαχειρίστρια εταιρεία επένδυσε ποσό περίπου 20 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των υποδομών στο αεροδρόμιο της Βάρνας και κατά τη διάρκεια των εκτελούμενων εργασιών δεν εκτελούνταν πτήσεις αφού ο αερολιμένας περέμενε κλειστός.

Τον Ιούλιο του 2011, η Fraport Twin Star είχε ανακοινώσει σε επενδυτικά σχέδια, ύψους περίπου 85 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των δύο αεροδρομίων (Βάρνας και Μπουργκάς), η υλοποίηση των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη τριετία. Τα έργα αναμένεται να δημιουργήσουν περίπου 1500 νέες θέσεις εργασίας.

Έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης των υποδομών στον αερολιμένα της Βάρνας, θα εξυπηρετούνται, ετησίως, περίπου δύο εκατομμύρια επιβάτες.

Η Fraport Twin Star Airport Management (κοινοπραξία γερμανικών και βουλγαρικών συμφερόντων) ανέλαβε το 2006 τη διαχείριση των δύο αεροδρομίων. Μέλη της κοινοπραξίας είναι η βουλγαρική Chimimport (40% του μετοχικού κεφαλαίου) και η γερμανική Fraport.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε