Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ακόμη τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Πολωνία και Σλοβακία, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών από τις πλημμύρες στην ανατολική Ευρώπη στους εννέα.

Στη Πολωνία, ένα οκτάχρονο αγοράκι έχασε την ζωή του στη Κρακοβία, ενώ το πτώμα μίας γυναίκας βρέθηκε σε ένα ρυάκι που είχε υπερχειλίσει στη Ζακοπάνε. Συνολικά πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Πολωνία τις τελευταίες τρεις ημέρες. Ακόμη αγνοείται η τύχη ενός άνδρα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά τη Δευτέρα και δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τούσκ, μετέβη στα νότια της χώρας, απ’ όπου έχουν απομακρυνθεί περί τα 2.000 άτομα λόγω των πλημμυρών. Τις τελευταίες ώρες η κατάσταση στους δρόμους βελτιώθηκε, αλλά οι αρχές προτίμησαν να κρατήσουν το στρατόπεδο του Άουσβιτς κλειστό για τους επισκέπτες εξαιτίας του κινδύνου πλημμύρας.

Στη Σλοβακία, περίπου 150 άτομα από την περιοχή Τρεμπίσοφ (ανατολικά) έχουν απομακρυνθεί τις τελευταίες μέρες από τις εστίες τους ενώ οι πυροσβέστες ανακάλυψαν το πτώμα ενός 62χρονου άνδρα που είχε πνιγεί σε ένα χείμαρρο που υπερχείλισε σε πόλη της κεντρικής Σλοβακίας.

Στο ανατολικό τμήμα της Τσεχίας μία γυναίκα 69 ετών πνίγηκε, καθώς παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Ο Τσέχος πρωθυπουργός, Γιαν Φίσερ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του της Πολωνίας και της Σλοβακίας Τούσκ και Φίκο για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, μετέδωσε το πρακτορείο CTK.

Στην Σερβία, το πρακτορείο Beta μετέδωσε την Κυριακή ότι δύο άτομα βρήκαν τον θάνατο από τις πλημμύρες στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ στην Ουγγαρία πάνω από 2.000 άτομα απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν την χώρα το Σάββατο και την Κυριακή. 

Διαβάστε επίσης:
Νεκροί και καταστροφές από πλημμύρες στην Αν. Ευρώπη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε