Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δεν θα πληρώνουν διπλό εισιτήριο οι παχύσαρκοι

Δεν θα πληρώνουν διπλό εισιτήριο οι παχύσαρκοι
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.01.2010 | 14:08
Πρώτη δημοσίευση: 20.01.2010 | 14:08

 
Η αεροπορική εταιρεία Air France διέψευσε σήμερα χθεσινή δήλωση του ολλανδού εκπροσώπου της ότι σκοπεύει ...

 
να επιβάλει στους παχύσαρκους επιβάτες να αγοράζουν δύο αεροπορικά εισιτήρια.
 
"Αντίθετα με ό,τι έγραψε σήμερα ο Τύπος, η Air France δεν προτίθεται να υποχρεώσει τα υπερβολικά παχύσαρκα άτομα να πληρώνουν και για δεύτερο κάθισμα", διαβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η εταιρεία.
 
"Η μόνη καινοτομία που η εταιρεία σκοπεύει να εφαρμόσει από την 1η Φεβρουαρίου είναι να επιστρέφει το αντίτιμο του δεύτερου εισιτήριου που κάποιος παχύσαρκος επέλεξε να αγοράσει, σε περίπτωση που η οικονομική θέση δεν είναι πλήρης", προσθέτει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.
 
Χθες, εκπρόσωπος της Air France-KLM είχε δηλώσει ότι οι υπερβολικά παχύσαρκοι επιβάτες θα πρέπει να πληρώνουν το 75% της τιμής για ένα δεύτερο εισιτήριο (δηλ. το πλήρες αντίτιμο προ φόρων), επιπλέον του εισιτηρίου τους.
 
Η εταιρεία υπογραμμίζει επίσης ότι "από το 2005, η Air France προσφέρει στους εξαιρετικά παχύσαρκους επιβάτες τη δυνατότητα να αγοράσουν και δεύτερη θέση, προκειμένου να διασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση και ασφάλεια". "Η δεύτερη αυτή θέση προσφέρεται με 25% έκπτωση".
 
Τον Νοέμβριο του 2007, η Air France και η ταξιδιωτική εταιρεία Go voyages είχαν καταδικαστεί σε πρόστιμο 8.000 ευρώ για διάκριση σε βάρος ενός γάλλου επιβάτη, ο οποίος ως παχύσαρκος αναγκάστηκε να πληρώσει δύο εισιτήρια προκειμένου να του επιτραπεί να επιβιβαστεί σε πτήση Νέο Δελχί-Παρίσι.
 
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο