Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δολοφονήθηκε βουλευτής της αντιπολίτευσης που ήθελε να πάει στο κυβερνητικό στρατόπεδο!

REUTERS

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση στην Γουατεμάλα ότι δολοφονήθηκε βουλευτής της αντιπολίτευσης που ήθελε να περάσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο

 Ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης στη Γουατεμάλα, ο οποίος προσανατολιζόταν να περάσει στο στρατόπεδο του κυβερνητικού κόμματος, δολοφονήθηκε σήμερα μαζί με τον αδελφό του από ενόπλους, ανακοίνωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ότο Πέρες Μολίνα, ο οποίος πρόκειται να ορκισθεί αύριο.

    «Θρηνούμε τη δολοφονία του βουλευτή Βαλεντίν Λεάλ», τόνισε ο Πέρες Μολίνα, προσδιορίζοντας πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε εν μέση οδώ στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, σε μία πάροδο του Κογκρέσου.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πολλοί άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος στο οποίο επέβαινε ο βουλευτής, ο αδελφός του Έρικ Λεάλ και ένας αστυνομικός της ασφάλειάς του, ο οποίος τραυματίσθηκε.

    Ο Πέρες Μολίνα υπενθύμισε στους δημοσιογράφους πως ο Λεάλ, βουλευτής του κόμματος της Ανανεωμένης Δημοκρατικής Ελευθερίας (Lider), είχε επανεκλεγεί στις γενικές εκλογές της 11ης Σεπτεμβρίου στην εκλογική περιφέρεια της Άνω Βεραπάς (250 χλμ. βορείως της πρωτεύουσας).

    Μια ημέρα πριν από την δολοφονία του, ο βουλευτής είχε ανακοινώσει την επιθυμία του να περάσει στις γραμμές του κυβερνώντος Πατριωτικού Κόμματος (PP), δήλωσε ο Πέρες Μολίνα.

    Χθες, «παρέστη σε συνέλευση που οργανώσαμε με βουλευτές του Πατριωτικού Κόμματος διότι ήθελε να ενταχθεί σε εμάς», εξήγησε ο Πέρες Μολίνα, χωρίς πάντως να κατηγορήσει το Lider ότι διέταξε τη δολοφονία.

    Ο πρώην στρατιωτικός Πέρες Μολίνα, 61 ετών, υποσχέθηκε να αντιτάξει «σιδηρά πυγμή» κατά της βίας των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος και της φτώχειας, δύο από τις μεγαλύτερες πληγές της Κεντροαμερικανικής χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε