Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Έδωσε μάχη και αποκάλυψε τον βιαστή και δολοφόνο της

Έδωσε μάχη και αποκάλυψε τον βιαστή και δολοφόνο της

Αρκετούς μήνες μετά την άγρια δολοφονία της Vanessa Macrotte και οι αρχές συνέλαβαν τον 31χρονο Angelo Colon-Ortiz μετά τη σύνδεση του DNA που βρέθηκε στα χέρια της.

Το στέλεχος της Google Vanessa Marcotte βοήθησε τις αρχές να πιάσουν τον άνθρωπο που τη βίασε και τη δολοφόνησε τον Αύγουστο του 2016, χρησιμοποιώντας το δείγμα DNA που βρέθηκε στα χέρια της. “Έδωσε απίστευτη μάχη για τη ζωή της και από αυτές τις προσπάθειες καταφέραμε να ανακτήσουμε το DNA του δολοφόνου της”, τόνισε ο εισαγγελέας Joseph Early Jr.

Η είδηση της σύλληψης του 31χρονου δικαίωσε τους αγώνες της οικογένειάς της όλους αυτούς τους μήνες. “Μετά από μήνες είμαστε σε θέση να κάνουμε το πρώτο βήμα για απόδοση δικαιοσύνης. Ήταν μια όμορφη, έξυπνη και γενναιόδωρη γυναίκα που θα θυμόμαστε για πάντα”, τόνισαν σε γραπτή ανακοίνωση οι γονείς της.

Η Vanessa βρέθηκε στις 7 Αυγούστου 2016 με τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι της καμένα. Ήταν λίγο μετά αφότου βγήκε μόνη της για τρέξιμο και δεν γύρισε σπίτι της ποτέ.

Μέλος της κοινότητας είχε αποκαλύψει ότι είδε ένα σκούρο SUV στο Worcester παρόμοιο με εκείνο που είχε εντοπιστεί να απομακρύνεται από τον τόπο του φριχτού εγκλήματος. Οι αρχές έτσι εντόπισαν το σπίτι του κατόχου και βρήκαν ότι το DNA του ταιριάζει με αυτό που είχε βρεθεί στη σορό της Vanessa.

Μετά τη σύλληψή του αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στο δικαστήριο την Τρίτη. Δούλευε κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε βάναυσα η Vanessa αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για τον 31χρονο.

Ο ύποπτος που δεν έχει κατηγορηθεί επίσημως για φόνο φέρεται να έχει γρατζουνιές και κοψίματα στο πρόσωπο, τον λαιμό και τα χέρια του πιθανότατα από τη μάχη που έδωσε μαζί του η άτυχη Vanessa.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε