Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές ΗΠΑ: Η Τζιλ Στάιν καταγγέλλει “ανωμαλίες” στην εκλογική διαδικασία σε τρεις πολιτείες – κλειδιά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η οικολόγος Τζιλ Στάιν, που ήταν ανεξάρτητη υποψήφια για τον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές, συγκέντρωσε το ποσό του 1,1 εκατ. δολαρίων που απαιτείται προκειμένου να ζητήσει την επανακαταμέτρηση των ψήφων στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν, ανακοίνωσε το επιτελείο της.

Στην Πολιτεία αυτή, στις βόρειες ΗΠΑ, προς γενική κατάπληξη αναδείχθηκε νικητής στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου ο Ντόναλντ Τραμπ. Η ομάδα της Στάιν κάνει λόγο για “ανωμαλίες” στην ψηφοφορία τόσο στο Ουισκόνσιν όσο και σε δύο άλλες κρίσιμες Πολιτείες, την Πενσιλβάνια και το Μίσιγκαν, τις οποίες κέρδισε επίσης, με οριακή διαφορά, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος.
“Θα πρέπει να εξετάσουμε τα απρόσμενα αποτελέσματα αυτών των εκλογών και τις καταγεγραμμένες ανωμαλίες πριν επικυρωθεί (το αποτέλεσμα) των εκλογών του 2016”, εκτιμά η πρώην υποψήφια των Πρασίνων στον ιστότοπό της.
“Συγχαρητήρια για τη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για μια νέα καταμέτρηση των ψήφων στο Ουισκόνσιν”, συμπληρώνει το επιτελείο της Στάιν.
Στις 8 Νοεμβρίου το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κέρδισε το Ουισκόνσιν, για πρώτη φορά μετά το 1984.
Για να προχωρήσει η ίδια διαδικασία στην Πενσιλβάνια απαιτείται να συγκεντρωθούν 500.000 δολάρια πριν από τις 28 Νοεμβρίου ενώ στην Πολιτεία του Μίσιγκαν χρειάζεται ποσό 600.000 δολαρίων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
Το επιτελείο της Στάιν έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 2,7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ είχε ως αρχικό στόχο τα 4,5 εκατομμύρια.
Στις προεδρικές εκλογές η Χίλαρι Κλίντον έλαβε 2 εκατομμύρια ψήφους περισσότερες από τον Τραμπ, όμως το προβάδισμα αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα αφού ο Τραμπ κατάφερε να συγκεντρώσει τον αριθμό των εκλεκτόρων που απαιτούνται για να εκλεγεί πρόεδρος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε