Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Έξαλλος ο Μόντι με τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί πρόωρα

Έξαλλος ο Μόντι με τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί πρόωρα

Τα βραδινά δελτία ειδήσεων των ιταλικών τηλεοπτικών καναλιών αναφέρονται με έμφαση στην αντίδραση κύκλων της κυβέρνησης Μόντι σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Κοριέρε Ντέλα Σέρα».

Η Κοριέρε προχώρησε σήμερα στην πρόβλεψη ότι ο ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός έχει σκοπό να συμφωνήσει με τα κόμματα που τον στηρίζουν την πρόκληση μιας «τεχνητής» κυβερνητικής κρίσης, με στόχο τη σύντομη προσφυγή στις κάλπες.

Όπως αναφέρει, όμως, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου Canale 5, ιδιοκτησίας του ομίλου Μπερλουσκόνι, «πηγές της προεδρίας της κυβέρνησης της Ρώμης τονίζουν ότι ο Μάριο Μόντι δεν έλαβε ποτέ σοβαρά υπόψη του το ενδεχόμενο να διακόψει πρόωρα τη νομοθετική περίοδο και τη θητεία της κυβέρνησης, διαμέσου μιας προσυμφωνημένης στέρησης της εμπιστοσύνης από μέρους των κομμάτων».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα ορίσθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, οι βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να λάβουν χώρα την Άνοιξη του 2013.

Τις τελευταίες ημέρες, όμως, μετά την επιδείνωση της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, άρχισαν να πληθαίνουν οι «φωνές» που θεωρούν ότι θα ήταν πιο φρόνιμο να επιλεγεί η οδός της άμεσης διεξαγωγής εκλογών τον επόμενο Οκτώβριο.

Κύριος εκπρόσωπος της «λύσης της κάλπης», με την επιστροφή σε πολιτική, καθαρά, κυβέρνηση, θεωρείται από τον Τύπο ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπό την πίεση και μεγάλου αριθμού στελεχών του κόμματός του, του «Λαού της Ελευθερίας».

Το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα», όμως, που στηρίζει επίσης την κυβέρνηση Μόντι και σύμφωνα με τα γκάλοπ έρχεται πρώτο στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι στην παρούσα φάση έντονης οικονομικής αβεβαιότητας η κυβέρνηση τεχνοκρατών παραμένει η ασφαλέστερη δυνατή λύση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε