Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έξαλλος ο Μπερλουσκόνι! Κυκλοφορεί με λιγότερους σωματοφύλακες

Έξαλλος ο Μπερλουσκόνι! Κυκλοφορεί με λιγότερους σωματοφύλακες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.01.2013 | 23:30

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση "μείωσε" τον αριθμό των σωματοφυλάκων που του παρέχονται, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών διαψεύδει.

Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος της κεντροδεξιάς της Ιταλίας στις προσεχείς εκλογές, υποστήριξε σε εκπομπή της δημόσιας ραδιοφωνίας RAI ότι «η κυβέρνηση μείωσε την φύλαξη που μου παρέχει το ιταλικό κράτος με πολύ μεγάλη ταχύτητα». Και πρόσθεσε: «Υπενθυμίζω ότι ο στρατηγός που ασχολείται με την προσωπική μου ασφάλεια μου ζήτησε να μην κάνω προεκλογικές ομιλίες και να προτιμήσω για την εκστρατεία μου κλειστούς χώρους».

Πριν από λίγες ημέρες ο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει ότι «κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα». Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών όμως -όπως υπογραμμίζει σήμερα ο ιταλικός τύπος- «διέψευσε τον Μπερλουσκόνι σε χρόνο-ρεκόρ».

Στελέχη του υπουργείου, που έχει την αρμοδιότητα για την προστασία πολιτικών προσώπων και πρώην πρωθυπουργών, έκαναν γνωστό ότι «η φύλαξη που παρέχεται στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε ό,τι αφορά την αριθμητική της σύνθεση παρέμεινε αμετάβλητη». Η μόνη διαφορά --σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείο Εσωτερικών-- είναι ότι εδώ και λίγες ημέρες την ασφάλεια του μεγιστάνα δεν φρουρούν, πλέον οι μυστικές υπηρεσίες (Aisi) αλλά οι καραμπινιέροι.

Μετά το τέλος μιας σημερινής του ομιλίας σε θέατρο της Ρώμης, ο Μπερλουσκόνι αισθάνθηκε μια μικρή αδιαθεσία, κάθισε σε μια καρέκλα και ζήτησε να του φέρουν ένα ποτήρι νερό. Ο πρώτος που έσπευσε να τον βοηθήσει ήταν ο γραμματέας του PdL, Αντζελίνο Αλφάνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ
   Διαδώστε αυτό το άρθρο