Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Συννεφιά 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ένα κοριτσάκι με αυτισμό το νέο πρόσωπο του Sesame Street

Ένα κοριτσάκι με αυτισμό το νέο πρόσωπο του Sesame Street
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 20.03.2017 | 11:58
Πρώτη δημοσίευση: 20.03.2017 | 11:58

Η Τζούλια, ένα κοριτσάκι με αυτισμό, είναι ο νέος χαρακτήρας που εισάγει μια από τις πιο αγαπημένες παιδικές σειρές.

Με την είσοδο της Τζούλιας στο Sesame Street θέλουν, όπως ανακοίνωσαν οι παραγωγοί, να μειώσουν το στίγμα που συνδέεται με τον αυτισμό. Ο χαρακτήρας της Τζούλια με τα πορτοκαλί μαλλιά και τα πράσινα μάτια υπάχει ήδη στην έντυπη και ψηφιακή έκδοση του Sesame Street ως μέρος μιας πρωτοβουλίας που ονομάζεται Sesame Street And Autism: See Amazing In All Children.

H Jeanette Betancourt, αντιπρόεδρος στο Sesame Workshop, τόνισε πως στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ένα στα 68 παιδιά έχουν διαγνωστεί με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού. "Θέλαμε να προωθήσουμε την καλύτερη κατανόηση και να μειώσουμε το στίγμα που συχνά υπάρχει γύρω από αυτά τα παιδιά", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

"Όπως βλέπουμε όλα τα παιδιά ως μοναδικά θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο και όταν κοιτάμε παιδιά με αυτισμό", συμπλήρωσε.

Το Sesame Street βγήκε στον αέρα το 1969 και διαθέτει μια σειρά από διάσημους χαρακτήρες μεταξύ των οποίων οι Big Bird, Bert και Ernie, Elmo και Cookie Monster. Η Τζούλια θα κάνει την πρώτη εμφάνισή της στο Sesame Street με το επεισόδιο που θα προβληθεί στις 10 Απριλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Πηγή: Telegraph


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Ο 2ος κύκλος του “ The Last Kingdom” είναι αυτό που περιμέναμε! Ο 2ος κύκλος του “ The Last Kingdom” είναι αυτό που περιμέναμε!
  2. Τους χάλασαν το… παραμύθι! Τους χάλασαν το… παραμύθι!
  3. Η προεκλογική μάχη Κλίντον – Τραμπ στη μικρή οθόνη Η προεκλογική μάχη Κλίντον – Τραμπ στη μικρή οθόνη
  4. Στη μικρή οθόνη η υπόθεση Βερσάτσε – Ποιος θα υποδυθεί τον δολοφόνο του Στη μικρή οθόνη η υπόθεση Βερσάτσε – Ποιος θα υποδυθεί τον δολοφόνο του
  5. Τα πονηρά ραβασάκια παντρεμένης σε πρωταγωνιστή του “Έλα στη θέση μου”! Τα πονηρά ραβασάκια παντρεμένης σε πρωταγωνιστή του “Έλα στη θέση μου”!
  6. Επιστρέφει η «κομμένη» σειρά Επιστρέφει η «κομμένη» σειρά