Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Επιδόματα εκατοντάδων εκατομμυρίων χωρίς παραλήπτες!

Επιδόματα εκατοντάδων εκατομμυρίων χωρίς παραλήπτες!
Αλλού κόβουν τα επιδόματα και αλλού δεν πάνε να τα… πάρουν

 

Πάνω από 168.000 άτομα που δικαιούνται διάφορα επιδόματα, που ανέρχονται σε 623 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας, δεν τα έχουν διεκδικήσουν, είτε γιατί δεν το γνωρίζουν είτε γιατί δεν μπορούν να συμπληρώσουν τις πολύπλοκες σχετικές αιτήσεις.
 
Ένας στους πέντε από αυτούς, δεν έχει διεκδικήσει το επίδομα που δίνεται για άτομα που φροντίζουν κάποιο άρρωστο συγγενικό τους πρόσωπο. Το επίδομα αυτό ανέρχεται στα 2.615 δολάρια Αυστραλίας (1.790 ευρώ περίπου τον χρόνο).
 
Οι κυριότεροι λόγοι, σύμφωνα με την έρευνα, που τα επιδόματα δεν καταλήγουν στους δικαιούχους τους, είναι ότι ορισμένοι δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους, άλλοι δεν ξέρουν ότι τα δικαιούνται, αλλά και το γεγονός ότι η διαδικασία θεμελίωσης του δικαιώματος είναι πολύπλοκη, ενώ υπάρχουν και άτομα που επηρεάζονται από το κοινωνικό στίγμα που συνοδεύει όσους παίρνουν διάφορα κυβερνητικά επιδόματα.
 
Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι πάνω από 30.000 οικογένειες, από το σύνολο 500.000 που δικαιούνται οικογενειακό επίδομα, δεν το έχουν ποτέ διεκδικήσει. Το πιο πάνω επίδομα ανέρχεται στα 269 ευρώ το δεκαπενθήμερο για τους γονείς που ζουν μόνοι και 113 ευρώ για ζευγάρια με παιδιά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε