Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Γαλλικές εκλογές: “Πόλεμος” Μακρόν με ρωσικά ΜΜΕ! Χάκερς και… τυριά!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο δεύτερος γύρος του υποψηφίου για την γαλλική προεδρία Εμμανουέλ Μακρόν, άρχισε με τις καταγγελίες του προεκλογικού του επιτελείου για επιθέσεις που δέχεται από ρώσους χάκερς, τις οποίες αξιολόγησε ως μια ακόμη προσπάθεια παρέμβασης του Κρεμλίνου στην έκβαση των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Το Κρεμλίνο αρνείται τις κατηγορίες αυτές. Ωστόσο η “κόντρα” του Μακρόν με την Μόσχα αναζωπυρώθηκε και πάλι σήμερα, μετά την άρνηση του επιτελείου του να διαπιστεύσει τα ρωσικά μέσα Ruptly και Sputnik France, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα του RT (Russia Today), η οποία έγραψε ότι παρότι τα δύο ρωσικά μέσα ζήτησαν επανειλημμένα να διαπιστευθούν στο επιτελείο του Μακρόν, δεν τους δόθηκε τελικά διαπίστευση.

Οταν μάλιστα ο δημοσιογράφος του RT ρώτησε την εκπρόσωπο Τύπου του επιτελείου του Μακρόν, αν τελικά θα πάρει το ρωσικό κανάλι διαπίστευση, εκείνη απέφυγε να απαντήσει. Ο δημοσιογράφος όμως επέμεινε και την ρώτησε αν είναι κατα της ελευθερίας της έκφρασης. Τότε εκείνη απάντησε ότι είναι απασχολημένη και πρέπει να δουλέψει. Εκεί έκλεισε το θέμα.

Ο διάλογος αυτός, όπως ήταν αναμενόμενο, μεταφέρθηκε στην Γενική Διευθύντρια του Sputnik και Russia Today Μαργαρίτα Σιμονιάν, η οποία έσπευσε να δώσει την δική της απάντηση με μια δόση δηκτικής ειρωνίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Να λοιπόν πόσο χονδροειδώς τελειώνει η ελευθερία του λόγου σε μια χώρα η οποία υπερηφανεύεται για τις ελευθερίες της, λίγο περισσότερο απ’ ό,τι υπερηφανεύεται για το καμαμπέρ και το μπρί“(σ.σ. γαλλικά τυριά).

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής αν η κόντρα αυτή θα συνεχιστεί, αλλά το βέβαιο είναι ότι το επιτελείο του Μακρόν δίνει το στίγμα του για της επιφυλάξεις που θα έχει ο Γάλλος υποψήφιος έναντι του Πούτιν.

Πηγή: Ria Novosti

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε