Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Γαλλία – Δημοσκόπηση: Έπιασε τον Μακρόν στον… ύπνο η Λε Πεν

Γαλλία – Δημοσκόπηση: Έπιασε τον Μακρόν στον… ύπνο η Λε Πεν

Λίγο η χαρά για τη νίκη στον πρώτο γύρο, λίγο οι δημοσκοπήσεις πως εκείνος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, μάλλον ο Εμανουέλ Μακρόν επαναπαύτηκε. Και η Μαρίν Λε Πεν βρήκε πρόσφορο έδαφος και ξεκίνησε καλύτερα την προεκλογική εκστρατεία ενόψει του β’ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη (27.04.2017). Από την περασμένη Κυριακή και την πρώτη εκλογική μάχη, ο Μακρόν έχει υποπέσει σε λάθη και η Λε Πεν, ως… παλιά “καραβάνα” δεν τα αφήνει να περάσουν ανεκμετάλλευτα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe για λογαριασμό του BFM TV, ένας στους δύο ερωτηθέντες θεωρούν ότι η Λε Πεν ξεκίνησε καλά την εκστρατεία της για τον δεύτερο γύρο έναντι 43% που πιστεύουν το ίδιο για τον Μακρόν.

Η δημοσκόπηση έρχεται μια μέρα αφού ο Μακρόν πέρασε… δύσκολα όταν αποφάσισε να επισκεφτεί τους απεργούς στο εργοστάσιο της Whirlpool. Και η “ήττα” του ήταν μεγαλύτερη για δυο λόγους: τον είχε… προλάβει η Λε Πεν και το εργοστάσιο βρίσκεται στη γενέτειρά του, την Αμιέν στη βόρεια Γαλλία.

Και ενώ ο Μακρόν αποδοκιμάστηκε, δυσκολεύτηκε ακόμη και να μιλήσει στους εργαζόμενους (μέχρι και ντουντούκα πήρε για να το καταφέρει) και τους άκουγε να του φωνάζουν «Μαρίν πρόεδρος», όταν πήρε η Λε Πεν τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά, με την ακροδεξιά πολιτικό να βγάζει selfies με όλους.

Δείτε τις διαφορές

Στην επίσκεψη Μακρόν

Και στην επίσκεψη Λε Πεν 

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο Μακρόν θα κερδίσει άνετα την Λε Πεν στις 7 Μαΐου, ο κεντροδεξιός υποψήφιος έχει δεχτεί κριτική επειδή συμπεριφέρεται σαν να έχει ήδη εξασφαλισμένη τη νίκη του. Αντίπαλοί του και πιθανοί μελλοντικοί σύμμαχοι σχολίασαν αρνητικά την επίσκεψή του το βράδυ της Κυριακής σε ακριβό εστιατόριο του Παρισιού για τα επινίκια.

Η επίσκεψή του στο La Rotonde τον έκανε εύκολο στόχο για την εκστρατεία της Λε Πεν, η οποία δεν έχασε ευκαιρία να παρουσιάσει τον πρώην τραπεζίτη ως έναν υπερόπτη, μέλος της γαλλικής ελίτ, που απέχει πολύ από τον μέσο Γάλλο πολίτη.

Μετά το περιστατικό αυτό, ο Μακρόν κράτησε χαμηλό προφίλ για μερικές μέρες, ενώ η Λε Πεν επιδίδεται σε μια επιθετική εκστρατεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters, EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε