Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Γερμανία: Έρχεται κύμα απεργιών στις αερομεταφορές

Γερμανία: Έρχεται κύμα απεργιών στις αερομεταφορές

Κατέρρευσαν οι συνομιλίες της Lufthansa με το συνδικάτο των εργαζομένων. Αναμένονται απεργίες που θα προκαλέσουν καθυστερήσεις πτήσεων.

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο εκατοντάδων ματαιώσεων πτήσεων βρίσκονται όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας, τη Lufthansa, μετά την αποτυχία αργά χθες το βράδυ της τελευταίας προσπάθειας ύστερα από 13 μήνες διαπραγματεύσεων προκειμένου να αποφευχθεί απεργία των ιπταμένων κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Το συνδικάτο Ufo, το οποίο εκπροσωπεί τους περίπου 19.000 ιπτάμενους της Lufthansa, δεν έχει ωστόσο δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες της απεργιακής δράσης που προγραμματίζει ως συμπαράσταση στα αιτήματα των πληρωμάτων αεροσκαφών για αύξηση του μισθού τους κατά 5%–μετά το τριετές “πάγωμά” του–και κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Αρκέστηκε μόνο στο να δηλώσει ότι τις περισσότερες φορές θα ανακοινώνει τις απεργίες την τελευταία στιγμή, ενώ απέκλεισε να προχωρήσει σήμερα σε απεργία.

Η απεργιακή κινητοποίηση προγραμματίζεται σε μια δύσκολη περίοδο για τον τομέα των αερομεταφορών, ο οποίος έχει πληγεί από την ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας και την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η κρίση χρέους στην Ευρώπη καθώς και από την άνοδο στις τιμές των καυσίμων και τον ανταγωνισμό από χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρίες και εταιρίες χωρών της Μέσης Ανατολής.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται την ώρα που η Lufthansa έχει ανακοινώσει τις περικοπές 3.500 θέσεων εργασίας–σχεδόν το 3% του εργατικού δυναμικού της των 117.000 υπαλλήλων παγκοσμίως–και το πάγωμα των επενδύσεών της με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας της.

Διαβάστε
Στρατιώτες κάνουν στριπτιζ προς τιμήν του Πρίγκηπα Χάρι! – ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε