Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Renault δημιουργεί 1.300 θέσεις στην Ισπανία

Η Renault δημιουργεί 1.300 θέσεις στην Ισπανία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.11.2012 | 22:01
Πρώτη δημοσίευση: 21.11.2012 | 22:01

Η αυτοκινητοβιομηχανία Renault υπέβαλε στις ισπανικές αρχές ένα 10ετές σχέδιο για τις ισπανικές παραγωγικές της μονάδες στη χώρα, στο οποίο προβλέπει αύξησης της παραγωγής και δημιουργία 1.300 νέων θέσεων εργασίας, πέραν των κατανεμημένων σε 4 μονάδες 10.000 υπάρχουσες, όπως ανακοίνωσε ο συντηρητικός Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

"Τη στιγμή κατά την οποία τόσο η Ισπανία όσο και οι ίδιοι οι Ισπανοί χρειάζονται καλά οικονομικά νέα, το βιομηχανικό σχέδιο της Ρενό για τις παραγωγικές μονάδες της στο έδαφος μας αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, πηγή ευχαρίστησης για όλους μας", είπε στην ομιλία του σε αυτό το εργοστάσιο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας ο Ραχόι, εστιάζοντας στις 1.300 νέες θέσεις εργασίας.

Η επιτάχυνση της παραγωγής προβλέπεται σταδιακά να φτάσει το +30% της σημερινής και αφορά μια μονάδα παραγωγής κινητήρων στο Βαγιαδολίδ αλλά και στην διεύρυνση των μοντέλων οχημάτων που παράγονται σε συνολικά 4, στη μονάδα της Παλένθια.

Τα ισπανικά συνδικάτα UGT, CCOO και CCP, συμφώνησαν σε νέα τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας (μισθοί, μεταθέσεις, όροι εργασίας, κοινωνική πρόνοια) στις παραγωγικές μονάδες της Ρενό.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει την ανυπαρξία τέτοιας συμφωνίας για τους γάλλους εργαζομένους στον ίδιο όμιλο. Η Ρενό έχει ανακοινώσει πως "ενδέχεται μονάδες της στο γαλλικό έδαφος να σταματήσουν να λειτουργούν, κάτι που μπορεί, όμως, να αποτραπεί αν τα γαλλικά συνδικάτα εγκρίνουν τους όρους μιας νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας".

Η Ρενό έχει δύο μονάδες στο Βαγιαδολίδ (μία συναρμολόγησης, μια για κινητήρες) και από μία στην Παλένθια και στη Σεβίλλη.   Διαδώστε αυτό το άρθρο