Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Ρωσία προειδοποιεί το Ιράν

Η Ρωσία προειδοποιεί το Ιράν
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.06.2010 | 16:40
Πρώτη δημοσίευση: 05.06.2010 | 16:32

Ο Ρώσος Πρόεδρος Μεντβέντεφ δήλωσε πως ελπίζει ότι το Ιράν "θα ακούσει τη φωνή της διεθνούς κοινότητας", αφού ο ΟΗΕ έχει προετοιμάσει νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, για τα πυρηνικά της προγράμματα.

"Η κατάσταση είναι η εξής: υπάρχει μια συμφωνία σχετικά με τις κυρώσεις", δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξη τύπου, μετά από μια διήμερη συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο. "Ελπίζουμε ότι οι ηγέτες του Ιράν ακούν τη φωνή της διεθνούς κοινότητας. Τέτοιες εκφράσεις της ανευθυνότητας δεν μπορούν να συνεχιστούν", πρόσθεσε.

Η Καγκελάριος Μέρκελ, δήλωσε από την πλευρά της, ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μπορεί να εγκρίνει σύντομα ένα νέο γύρο κυρώσεων κατά του Ιράν, για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, η Μέρκελ χαρακτήρισε τη συναίνεση μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων για τις κυρώσεις κατά του Ιράν ως "μείζονα διπλωματική πρόοδο", χαρακτηρίζοντάς την ως ένα σημάδι της αυξανόμενης ανησυχίας για τα πυρηνικά προγράμματα της χώρας αυτής.   Διαδώστε αυτό το άρθρο