Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Η “σκοτεινή” Disneyland: Χαμός για το γλυπτό θανάτου της Νταϊάνα

Η “σκοτεινή” Disneyland: Χαμός για το γλυπτό θανάτου της Νταϊάνα

Άναψε φωτιές με το γλυπτό της νεκρής Σταχτοπούτας – πριγκίπισσας Νταϊάνα ο διάσημος καλλιτέχνης δρόμου Banksy.

Το γλυπτό που παρουσιάζει τροχαίο της Σταχτοπούτας να κρέμεται νεκρή από την κολοκύθα και να φωτογραφίζεται από σμήνος παπαράτσι απηχεί τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Είναι αδύνατο να μη γίνουν συγκρίσεις με τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα τον Αύγουστο του 1997 που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε σήραγγα στο Παρίσι.

Το συγκεκριμένο γλυπτό παρουσιάστηκε ως μέρος της νέας έκθεσης γκράφιτι που ονομάζεται Dismaland Bemusement Park και θα συμμετέχουν περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες.

Ο Banksy, του οποίου η ταυτότητα παραμένει μυστήριο, χαρακτήρισε τη νέα έκθεση ως ένα φεστιβάλ τέχνης και ψυχαγωγίας.

Ανέφερε ότι αποτελεί μια σοβαρή προσπάθεια να συγκεντρωθούν οι πιο αιχμηροί καλλιτέχνες του κόσμου. “Δεν είναι ένα ισχυρό χτύπημα στην Disney. Απαγόρευσα οποιαδήποτε απεικόνιση του Mickey Mouse από την έκθεση. Είναι μια βιτρίνα για τους καλύτερους καλλιτέχνες που μπορούσα να φανταστώ.

Χαρακτηρίζεται ήδη ο πιο απογοητευτικός πόλος έλξης επισκεπτών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Dismaland Bemusement Park βρίσκεται στην περιοχή του παλιού Tropicana lido και θα ανοίξει τις πύλες της το Σάββατο.

Ο Banksy που έχει τη βάση του στο Μπρίστολ εμπνεύστηκε τη δημιουργία του πάρκου όταν κρυφοκοίταξε μέσα από μια τρύπα φράχτη στην τοποθεσία Tropicana τον Ιανουάριο.

“Αγαπούσα το Tropicana ως παιδί. Είναι μεγάλη τιμή που μπόρεσα να ανοίξω και πάλι τις πύλες του”.

Η Dismaland θα περιλαμβάνει 10 προκλητικά έργα του Banksy που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ, καθώς και έργα περισσοτέρων από 50 καλλιτεχνών από 17 χώρες.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να επισκεφθούν την έκθεση που θα διαρκέσει 6 εβδομάδες αρχής γενομένης από το Σάββατο.

Η επιλογή του αναμένεται να έχει τεράστια οφέλη για την πόλη τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι η έκθεσή του το 2009 στο Μπρίστολ προσέλκυσε περισσότερους από 300.000 θεατές που έδωσαν ώθηση 15 εκατομμυρίων λιρών στην οικονομία της πόλης.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε