Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ινδία: 36 οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τραίνου [pics]

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εντοπίσουν και να ανασύρουν επιζώντες από τα συντρίμμια μιας αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε στη νότια Ινδία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 36 άνθρωποι.

Οκτώ από τα 21 βαγόνια αλλά και η μηχανή της αμαξοστοιχίας εξπρές που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Τζαγκνταλπούρ στο Μπουμπανεσβάρ εκτροχιάστηκαν γύρω στις 23.00 το βράδυ του Σαββάτου, τοπική ώρα, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κουνέρου, στην περιφέρεια Βιζιανάγκραμ του κρατιδίου Άντρα Πραντές.

“Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται στους 36” δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ανίλ Σαξένα, ο εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων, εκφράζοντας τον φόβο ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με έναν άλλον εκπρόσωπο, τον Τζ.Π. Μίσρα, περίπου 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Οι διασώστες εργάζονταν όλη τη νύχτα για να εντοπίσουν επιζώντες.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση διακρίνονται τα βαγόνια, γερμένα στη μία πλευρά και οι διασώστες, με πορτοκαλί γιλέκα, να προσπαθούν να βγάλουν τους επιβάτες από τα παράθυρα.

Οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς από μαοϊστές αντάρτες. “Εξετάζουμε αυτό το ενδεχόμενο, είναι ένα από τα πολλά που ερευνώνται” είπε ο Σαξένα. “Υπάρχουν υποψίες για δολιοφθορά επειδή δύο τρένα είχαν περάσει λίγο νωρίτερα από την ίδια γραμμή χωρίς να παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα.

Περίπου 600 επιβάτες βρίσκονταν μέσα στα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν. Στο σημείο στάλθηκαν περίπου 10 λεωφορεία για να απομακρύνουν τους επιβάτες που βγήκαν σώοι από τα υπόλοιπα βαγόνια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε