Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ισόβια καταναγκαστικά έργα για τον πρώην πρόεδρο της Μαδαγασκάρης

Ισόβια καταναγκαστικά έργα για τον πρώην πρόεδρο της Μαδαγασκάρης
Ο πρώην πρόεδρος της Μαδαγασκάρης. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.08.2010 | 16:51
Πρώτη δημοσίευση: 28.08.2010 | 16:38

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, ο Μάρκ Ραβαλομανάνα καταδικάστηκε ερήμην για φόνο και συνέργια σε φόνο καθώς κρίθηκε ένοχος για τη σφαγή διαδηλωτών απο άνδρες της προεδρικής φρουράς.

"Ο κ. Ραβαλομανάνα καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια καταναγκαστικά έργα για φόνο και συνέργια σε φόνο", δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χανίτρα Ραζαφιμαναντσόα, ένας από τους δικηγόρους του ανατραπέντος προέδρου, ο οποίος ζει εξόριστος στη Νότια Αφρική από τον Μάρτιο του 2009.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2009, η προεδρική φρουρά, κρυμμένη, πυροβόλησε χωρίς προειδοποίηση εναντίον του πλήθους που κατευθυνόταν προς το μέγαρο όπου βρίσκονταν τα γραφεία του Προέδρου, στο κέντρο της πρωτεύουσας, σκοτώνοντας τουλάχιστον τριάντα ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από εκατό.

 Μεταξύ των δεκαοκτώ άλλων συγκατηγορούμενων στη δίκη, η οποία πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα σε τακτικό ποινικό δικαστήριο στο Ανταναναρίβο, δεκατέσσερις καταδικάστηκαν επίσης σε ισόβια καταναγκαστικά έργα.

 Τους κατηγορούμενους υπερασπίστηκαν μόνον δύο πάρεδροι του δικαστηρίου, καθώς οι δικηγόροι επέλεξαν να αποχωρήσουν από τη δίκη από την αρχή της, θεωρώντας ότι υπήρχε σε αυτήν "κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων της υπεράσπισης", σύμφωνα με τον κ. Ραζαφιμαναντσόα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο