Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ξεκαρδιστικός Ομπάμα για Τραμπ: Τουλάχιστον εγώ θα “πέσω” ως πρόεδρος [vids]

Ότι είναι ο πιο ακομπλεξάριστος πρόεδρος που είχαν ποτέ οι ΗΠΑ, το έχει πολλάκις αποδείξει. Το έκανε για άλλη μια φορά. Μόνο που τώρα είχε κι άλλο ένα task: να… “καρφώσει” και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στην εκπομπή του γνωστού κωμικού Jimmy Kimmel στο ABC και φυσικά δεν παρέλειψε να… πει δυο κουβεντούλες για τον Ντόναλντ Τραμπ και την προεκλογική εκστρατεία του. Μια από τις ενότητες της εκπομπής Jimmy Kimmel Live είναι οι καλεσμένοι να διαβάζουν tweets εναντίον τους και να τα σχολιάζουν.

Το ίδιο, λοιπόν, έκανε και ο Ομπάμα (το είχε ξανακάνει και σε παλιότερη παρουσία του στην ίδια εκπομπή). Ένα από τα tweets ήταν του… Ντόναλντ Τραμπ. “Ο πρόεδρος Ομπάμα θα πέσει ως ίσως ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ” είχε γράψει ο Τραμπ στο Twitter. “Τουλάχιστον εγώ θα πέσω ως πρόεδρος”, σχολίασε ο Ομπάμα. Επική και η απάντηση πως δεν μπορεί να… “σηκώσει” τίποτα. “Ήρα την απαγόρευση για τα κουβανέζικα πούρα” απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος. Όχι, το tweet αυτό δεν προερχόταν από τον Τραμπ…

Κατά τη συνέντευξη στον Jimmy Kimmel, ο γνωστός παρουσιαστής αστειεύτηκε λέγοντας πως ο Ομπάμα έπρεπε να εξοικονομήσει χρόνο από την προσπάθειά του, να “στήσει” τις εκλογές προκειμένου να εμφανιστεί στο αναφερόμενο σόου, μια σαφής αναφορά στις όλο και αυξανόμενες δηλώσεις του Τραμπ πως οι εκλογές της 8ης Νοεμβρίου δεν θα είναι αδιάβλητες.

Ο Ομπάμα δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει κι αυτό το αστείο, περιγράφοντας πώς ο κωμικός Μπιλ Μάρεϊ τον είχε νικήσει σ’ ένα διαγωνισμό που έγινε στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου για το ποιος θα τοποθετούσε περισσότερα μπαλάκια του γκλοφ μέσα σ’ ένα ποτήρι. “Νικούσε συνεχώς! Ίσως το ποτήρι να ήταν στημένο!”, είπε ο Ομπάμα.

Ο Kimmel ρώτησε τον Ομπάμα: “έχεις ποτέ γελάσει παρακολουθώντας τον Τραμπ στην τηλεόραση;”. Και η απάντηση ήταν μάλλον προφανής: “Τις περισσότερες φορές”. Και “αποκάλυψε” επίσης ότι ποτέ δεν… πιάνει το κινητό του τα ξημερώματα για να tweet-αρει (όπως ο Τραμπ): “Δεν κάνω αναρτήσεις στο Twitter στις τρεις το πρωί για τους ανθρώπους που με προσβάλλουν”.

Ο Ομπάμα απέφυγε… τεχνηέντως να απαντήσει για το αν θα ήθελε να έχει τον Τραμπ αντίπαλο για την προεδρία των ΗΠΑ. Αλλά και πάλι δεν έχασε την ευκαιρία να τον… “σταυρώσει”. “Η Χίλαρι θα πάει μια χαρά, το απολαμβάνω” είπε και πρόσθεσε πως και η Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα είναι τόσο παθιασμένη με την προεκλογική εκστρατεία εξαιτίας του τρόπου που κάνει την καμπάνια του ο Τραμπ.

“Είχα αντίπαλο τον Τζον ΜακΚέιν και τον Μιτ Ρόμνεϊ, είναι και οι δυο αξιοσέβαστοι άνδρες και αν είχα χάσει, δεν θα ανησυχούσα για το μέλλον της χώρας. Οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι έχουμε σημαντικές διαφορές αλλά ποτέ δεν είχαμε κάποιον να αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών και την ψήφο των πολιτών” είπε ο Ομπάμα.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε