Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ξένα ΜΜΕ: “Η κυβέρνηση Παπανδρέου επιβίωσε”

Ξένα ΜΜΕ: “Η κυβέρνηση Παπανδρέου επιβίωσε”
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.06.2011 | 06:58
Πρώτη δημοσίευση: 22.06.2011 | 06:58

Η χθεσινή ψηφοφορία της ελληνικής Βουλής που είχε ως αποτέλεσμα την ανανέωση της εμπιστοσύνης της προς την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων.

Εκτενή ρεπορτάζ κάλυπταν τα τεκταινόμενα τόσο εντός του Κοινοβουλίου, όσο και εκτός αυτού, παραθέτοντας αποσπάσματα των ομιλιών του Πρωθυπουργού, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών, αλλά και των αντιδράσεων των "Αγανακτισμένων" πολιτών που παρέμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο Σύνταγμα και κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας αποδοκίμαζαν τους βουλευτές που έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
 


Το Ρόιτερς έγραφε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση επιβίωσε με την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε και επεσήμανε πως η χθεσινή ψηφοφορία ήταν καθοριστικής σημασίας, ενώ το γαλλικό πρακτορείο μετέδωσε πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αποτέλεσε έκπληξη και πως αποδοκιμάστηκε από μερικές χιλιάδες διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν έξω από τη Βουλή για την πολιτική λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης.
 
Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο ώστε να μπορέσει να κερδίσει νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας.

BBC, CNN, Le Monde, El Pais, Financial Times, Wall Street Journal, αλλά και οι γερμανικές εφημερίδες έχουν ως πρώτο θέμα τους την ψήφο εμπιστοσύνης. Δείτε τα σχετικά πρωτοσέλιδα.Διαβάστε επίσης:


    Διαδώστε αυτό το άρθρο