Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Κλινική που θεραπεύει πληγωμένα …παιχνίδια

Κλινική που θεραπεύει πληγωμένα …παιχνίδια

Κάθε παιχνίδι έχει την ιστορία του. Η 56χρονη Μόνικα Σλούτερ έχει να διηγηθεί πολλές…

Το εργαστήριο της Μόνικα Σλούτερ είναι στην ουσία ένα “νοσοκομείο” για λαβωμένα παιχνίδια. Βρίσκεται στην παλιά συνοικία Σεστ στη Βεστφαλία της Γερμανίας και εκεί “θεραπεύονται” σπασμένα πόδια, βγαλμένα μάτια και γενικώς όλες οι αναπηρίες σε κούκλες και λούτρινα ζωάκια.

Κάποιες από τις κούκλες έζησαν ακόμη και παγκόσμιους πολέμους ή επέζησαν κρίσεων. Η Σλούτερ τους μιλάει και τους λέει πόσο υπέροχο είναι που τα κατάφεραν.

Kάθε “ασθενής” που καταφεύγει σε εκείνη έχει την δική του ιστορία. Πριν από μερικά χρόνια, μία γυναίκα κατέφυγε στο στούντιό της με ένα λούτρινο αρκουδάκι που ανήκε στον γιό της που είχε πεθάνει πρόσφατα. Η γούνα του ήταν φθαρμένη, τα μάτια του σχεδόν έλειπαν και τα χέρια και τα πόδια του χρειάζονταν επισκευή. Η γυναίκα δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει οικονομικά κι έτσι η Σλούτερ της έφτιαξε το παιχνίδι δωρεάν.

Η εμπειρία, όπως εξηγεί η ίδια, την συγκίνησε πολύ. Θεωρεί πως αν οι κούκλες μπορούσαν να μιλήσουν θα γέμιζαν τόμους από ιστορίες. Η “γιατρός των παιχνιδιών” κάνει τα πάντα: φτιάχνει τα μαλλιά από τις κούκλες, ράβει τα ρούχα τους, γεμίζει ξανά τις λούτρινες και βάφει τα πρόσωπά τους.

Όταν άνοιξε το μαγαζί της πριν από 25 χρόνια, το μοναδικό της κίνητρο ήταν το πάθος της. Έκτοτε έχει επιδιορθώσει περισσότερες από 10.000 κούκλες, ενώ η πελατεία της προέρχεται από μέρη τόσο μακρινά όσο η Καλιφόρνια και το Παρίσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ NEWSIT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε