Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη ο μακελάρης του Reina!

Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη ο μακελάρης του Reina!

– Στα χέρια των τουρκικών Αρχών ο δράστης του μακελειού στο club Reina με τους 39 νεκρούς, λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου, για την οποία το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη
– Κρυβόταν σε μια γειτονιά της Κωνσταντινούπολης μαζί με τον 4χρονο γιο του
– Η τουρκική Hürriyet δημοσιεύει και μια φωτογραφία του συλληφθέντα και είναι φανερό ότι η σύλληψη ήταν “επεισοδιακή”
– Είναι γεμάτος μελανιές και με αίματα στη μπλούζα
– CNN Tuk: Πέντε συνολικά οι συλλήψεις – Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες και βίντεο

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σε μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα.

Χρειάστηκε να περάσουν 16 ολόκληρες ημέρες για να καταφέρουν τελικά οι τουρκικές Αρχές να συλλάβουν τον άνθρωπο που σκόρπισε τον θάνατο λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου κι ενώ στο διάστημα αυτό είχαν… καταφέρει να υποπέσουν σε σωρεία λαθών, παραλείψεων, με πολλούς να κάνουν λόγο και για φιάσκο.

Αρκεί να θυμήσουμε ότι είχαν δημοσιευτεί φωτογραφίες ανθρώπων που παρουσιάστηκαν ως ύποπτοι χωρίς να είναι…

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στο νυχτερινό κέντρο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μια πράξη εκδίκησης για την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Κωνσταντινούπολη – Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Ο μακελάρης λίγο πριν σκορπίσει τον θάνατο στο Reina

Δείτε την πρώτη εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Hurriyet

Υπάρχει μία ακόμη φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται ο συλληφθείς, με το κεφάλι σκυμμένο και τα χέρια του δεμένα με τις χειροπέδες πίσω από την πλάτη.

Το CNN Turk στο Twitter, δημοσιεύει περισσότερες φωτογραφίες. Συγκεκριμένα αναφέρει πως οι συλλήψεις συνολικά ήταν πέντε, συμπεριλαμβανομένου του μακελάρη.

Συνελήφθησαν ακόμη τρεις γυναίκες κι ένας άνδρας από το Κιργιστάν. Δείτε τους συλληφθέντες

Στον ίδιο λογαριασμό παρουσιάζεται ακόμη μια φωτογραφία του κτιρίου στο οποίο έμενε ο φίλος του δράστη του μακελειού (σ.σ. ο άνδρας της παραπάνω φωτογραφίας).

Εκεί κρυβόταν ο μακελάρης, ο οποίος τελικά εντοπίστηκε από τις Αρχές ζωντανός. Δείτε την

 

Είχε μαζί τον γιο του

Η Hurriyet μεταδίδει πως ο φερόμενος ως δράστης, που ονομάζεται Abdulkadir Masharipov και του είχε δοθεί το κωδικό όνομα «Αμπού Μοχάμεντ Χορασάνι»συνελήφθη στην περιοχή Εσενγιούρτ, ενώ μαζί του συνελήφθη κι ένας φίλος του, που φέρεται να συμμετείχε στην οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης.

Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν πως στο διαμέρισμα βρέθηκε το ποσό των 150.000 δολαρίων, ενώ μαζί με τον δράστη, βρισκόταν την στιγμή της σύλληψης και ο μόλις τεσσάρων ετών γιος του. Το CNN Turk μεταδίδει πως οι τέσσερις αυτοί κατάγονται από τη Σομαλία, τη Σενεγάλη, την Αίγυπτο και το Κιργιστάν.

Ο ύποπτος “εξουδετερώθηκε”, του φόρεσαν χειροπέδες και οδηγήθηκε στις Αρχές για ανάκριση.

Το ίδιο μέσο μεταδίδει πως η σύζυγος του γεννημένου στο Ουζμπεκιστάν δράστη, συνελήφθη σε μια επιχείρηση των τουρκικών Αρχών στις 12 Ιανουαρίου.

Η κόρη τους, ηλικίας ενάμιση έτους, έχει δοθεί ήδη για προστασία.

Τα πρώτα βίντεο

Παράλληλα και όσο περνά η ώρα, έχουν δει το “φως” της δημοσιότητας και τα πρώτα βίντεο από το σημείο της σύλληψης.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε