Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Λαγκάρντ: Αφού κρίνει για την τύχη μας θα πάει στον “χορό των χορών”

Λαγκάρντ: Αφού κρίνει για την τύχη μας θα πάει στον “χορό των χορών”

Στο Βερολίνο βρίσκεται σήμερα (22.02.2017) η Κριστίν Λαγκαρντ η οποία αποφασίζει για την τύχη της Ελλάδας μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ. Αύριο (23.02.2017) η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα δώσει το “παρών” στον περίφημο Χορό της Κρατικής Οπερας της Βιέννης ως προσκεκλημένη του Αυστριακού υπουργού Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Πρόκειται για τον “χορό των χορών” που φέτος γιορτάζει την 61η διοργάνωσή του μεταπολεμικά και θα περισσότεροι 5.500 καλεσμένοι. Υπό τους ήχους της μουσικής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, η επικεφαλής του ΔΝΤ θα συζητήσει με μία σειρά προσωπικοτήτων και παραγόντων της πολιτικής, της οικονομίας, της διπλωματίας και του πολιτισμού, με κορυφαίους τον νέο ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν και τον ομοσπονδιακό καγκελάριο της, Κρίστιαν Κερν.

Είναι η πρώτη φορά, που ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ο νικητής του επαναληπτικού γύρου των προεδρικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου,στις οποίες είχε επικρατήσει επί του υποψήφιου του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ, θα παρευρεθεί στον Χορό της Όπερας. Ο Χορός της Όπερας της Βιέννης αποτελεί το επιστέγασμα κάθε αποκριάτικης περιόδου με τις χοροεσπερίδες στην αυστριακή πρωτεύουσα να ξεπερνούν εφέτος τις 450 και να διοργανώνονται στα δεκάδες ξακουστά και ιστορικά βιεννέζικα ανάκτορα και μέγαρα, συγκεντρώνοντας σχεδόν μισό εκατομμύριο επισκέπτες και αποφέροντας, σε έμμεσα ή άμεσα έσοδα, πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ στη βιεννέζικη οικονομία.

Ο χορός συνοδεύεται από την Ορχήστρα της Κρατικής Όπερας Βιέννης, την οποία θα διευθύνει αύριο η διάσημη Ιταλίδα αρχιμουσικός Σπεράντζα Σκαπούτσι και η οποία απαρτίζεται από μέλη της φημισμένης Φιλαρμονικής της Βιέννης, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στο θεωρούμενο ως δεύτερο εθνικό πολιτιστικό γεγονός για την Αυστρία.
Το πρώτο είναι βέβαια η παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης την οποία παρουσιάζει ανέκαθεν από την καθιέρωσή της η βιεννέζικη Φιλαρμονική στο Μέγαρο Μουσικής, δωρεά του μεγάλου Ελληνα ευεργέτη και μαικήνα των Τεχνών Νικόλαου Δούμπα.

Μέρκελ και Λαγκάρντ θα πάρουν την τελική απόφαση

Πέρα από την αίγλη του, ως κοσμοπολίτικο γεγονός της χρονιάς σε διεθνή κλίμακα, ο Χορός της Κρατικής Οπερας, που το μεγαλύτερο μέρος του μεταδίδεται απ΄ ευθείας από τη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση και από μια σειρά τηλεοπτικών δικτύων του εξωτερικού, προσφέρεται και ως τόπος κορυφαίων συναντήσεων σε πολιτικό, οικονομικό, διπλωματικό και καλλιτεχνικό επίπεδο. Η έναρξη του Χορού θα γίνει αύριο με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Αυστρίας και του Ύμνου της Ευρώπης και την παραδοσιακή είσοδο και τα πρώτα βαλς από τα 144 ζεύγη νέων, των “ντεμπιουτάντ”, ενώ θα ακολουθήσει η ερμηνεία αποσπασμάτων από έργα των Ζορζ Μπιζέ και Φραντς Λέχαρ από τον κορυφαίο τενόρο Γιόνας Κάουφμαν. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί το Μπαλέτο της Οπερας, για να ανοίξει κατόπιν ο χορός για τους άλλους πάνω από 5.500, επώνυμους και μη, επισκέπτες, στην κεντρική και στις παράπλευρες αίθουσες της Όπερας.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε