Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Λονδίνο: Νέος πύρινος εφιάλτης ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες! [vids, pics]

Λονδίνο: Νέος πύρινος εφιάλτης ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες! [vids, pics]

Τεράστια μάχη με τις φλόγες έδιναν για πολλή ώρα 72 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε συγκρότημα κτιρίων στο ανατολικό Λονδίνο. Ένα διαμέρισμα στον τρίτο όροφο ενός κτιρίου παραδόθηκε ολοσχερώς στην πύρινη λαίλαπα, την ώρα που ακόμη οι πληγές από την φονική πυρκαγιά στον Πύργο του Γκρένφελ είναι νωπές.

Εβδομήντα δύο πυροσβέστες, με δέκα οχήματα, ρίχτηκαν στη μάχη απέναντι σε μια μεγάλη φωτιά, ξανά στο Λονδίνο, λίγες ημέρες μετά την φονική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ, η οποία κόστισε τη ζωή 79 ανθρώπων.

Διαμέρισμα του τρίτου ορόφου και η στέγη έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Ένας άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο από ομάδα των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Λονδίνου

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου, που επίσης επιχειρεί προκειμένου να απομακρύνει τους ενοίκους από ένα ακίνητο στο βόρειο Λονδίνο που βρέθηκε να έχει παρόμοια επίστρωση με το Γκρένφελ, γνωστοποίησε ότι κλήθηκε σήμερα να επέμβει σε ένα κτίριο στο Μπέθναλ Γκριν, στο ανατολικό Λονδίνο, όπου ξέσπασε φωτιά σε διασμέρισμα του τρίτου ορόφου, με τις φλόγες να έχουν εξαπλωθεί και στη στέγη.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε τουλάχιστον 50 κλήσεις για το περιστατικό. «Οι πυροσβέστες από το Μπεθναλ Γκριν και τους κοντινούς πυροσβεστικούς σταθμούς έχουν αναπτυχθεί στο σημείο» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση. «Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί».

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και έδειχναν ένα διαμέρισμα στον τρίτο όροφο ενός κτιρίου να έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο

 

 

 

 

 

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν ακόμη άγνωστα, με τις εικόνες του κτιρίου μετά την ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών να είναι ενδεικτικές του μένους της πύρινης λαίλαπας…

Δεκάδες συγκροτήματα κατοικιών απέτυχαν στις δοκιμές αντιμετώπισης πυρκαγιάς!

Εδώ να σημειώσουμε πως λίγες ώρες πριν τη νέα πυρκαγιά στο ανατολικό Λονδίνο, είχε γίνει γνωστό πως 27 συγκροτήματα με διαμερίσματα απέτυχαν στις δοκιμαστικές διαδικασίες αντιμετώπισης πυρκαγιάς, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.

Τα συγκροτήματα αυτά των διαμερισμάτων βρίσκονται στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, αλλά και το Πλίμουθ.

Αργά χθες το βράδυ περίπου 4.000 ένοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους, σε πέντε συγκροτήματα κατοικιών στα βόρεια του Λονδίνου, μετά την ανακοίνωση των αρμόδιων υπηρεσιών της Πυροσβεστικής, ότι η παραμονή τους ήταν μη ασφαλής.

Παράλληλα, η Βρετανία παραμένει συγκλονισμένη από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε 24ωροφο κτίριο στο δυτικό Λονδίνο την 14η Ιουνίου όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 79 άνθρωποι. Οι περισσότεροι από τους ενοίκους του πύργου Γκρένφελ δεν πρόλαβαν καν να σηκωθούν από τα κρεβάτια τους καθώς κοιμόντουσαν όταν οι φλόγες τύλιξαν το κτίριο.

Η φωτιά στον πύργο Γκρένφελ εξαπλώθηκε ταχύτατα και το κτίριο σύντομα μετατράπηκε σε έναν τεράστιο πυρσό τρομοκρατώντας τους ενοίκους.

Η χειρότερη πυρκαγιά στη βρετανική πρωτεύουσα από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οδήγησε στην επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας που εφαρμόζονται στα πολυώροφα κτίρια, καθώς η εξωτερική επίστρωση που χρησιμοποιήθηκε είχε αποτύχει σε κάθε έλεγχο ασφαλείας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε