Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Λουτρό αίματος στην Ακτή Ελεφαντοστού – 16 οι νεκροί από επίθεση της Αλ Κάιντα

Λουτρό αίματος στην Ακτή Ελεφαντοστού – 16 οι νεκροί από επίθεση της Αλ Κάιντα

Σε 16 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων σε δημοφιλές τουριστικό θέρετρο στην Ακτή Ελεφαντοστού. Οι μάρτυρες περιέγραψαν τις σκηνές πανικού, με τους ενόπλους να ανοίγουν πυρ με καραμπίνες στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ.

Οι ένοπλοι ξεκίνησαν να πυροβολούν αδιακρίτως από την παραλία και μπήκαν στο ξενοδοχείο L’Etoile du Sud (Southern Star), ένα από τα τρία που είχαν στοχοποιηθεί. “Οι επιδρομείς ήταν βαριά οπλισμένοι, φορούσαν κουκούλες και πυροβολούσαν τους πελάτες” δήλωσε μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, τονίζοντας ότι το ξενοδοχείο ήταν γεμάτο ομογενείς λόγω του καύσωνα.

Ένας από τους νεκρούς, όπως επιβεβαιώθηκε, είναι Γάλλος, με το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου να προσπαθεί να διαπιστώσει αν υπάρχουν Βρετανοί μεταξύ των θυμάτων. Ο μάρτυρας Luc Gnago δήλωσε στο Sky News πως είδε 6 πτώματα στην παραλία, μεταξύ των οποίων και ένας από τους δράστες.

Την ευθύνη ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Iσλαμικό Μάγρεμπ (AQMI), σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE. Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε περίπου 12 ανθρώπους, μεταξύ αυτών μία υπήκοο χώρας της Δύσης που είχε τραυματιστεί, να απομακρύνονται με στρατιωτικά φορτηγά.

Κάτοικοι στην περιοχή δήλωσαν ότι άκουσαν τους πυροβολισμούς από τα σπίτια τους, με ασθενοφόρα και στρατιωτικά οχήματα να σπεύδουν στην περιοχή. Ο υπουργός Εσωτερικών Hamed Bakayoko ανακοίνωσε ότι εξουδετερώθηκαν 6 τρομοκράτες.

Πηγή: skynews

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε