Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μαστίγωσαν μέχρι θανάτου 14χρονη

Μαστίγωσαν μέχρι θανάτου 14χρονη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.02.2011 | 08:49
Πρώτη δημοσίευση: 07.02.2011 | 08:49

Το κορίτσι βγήκε από το σπίτι για να πάει στην τουαλέτα. Στον κήπο συνάντησε τον ξάδελφο της που τη φίμωσε και την ξυλοκόπησε. Όμως το συμβούλιο γερόντων του χωριού τιμώρησε αυτήν και όχι τον ξάδελφο που την ξυλοκόπησε.

Μια τυχαια συνάντηση κοντά στον φοίνικα, που απέχει µόλις µερικά µέτρα από την κρεβατοκάμαρά της, είχε ως κατάληξη να µαστιγωθεί µέχρι θανάτου ένα 14χρονο κορίτσι στο Μπανγκλαντές.
 
Η Χένα Ακτέρ είχε βγει για να πάει στην τουαλέτα, όταν συνάντησε τον ξάδελφο και γείτονά της Μαχµπούµπ που τη φίµωσε και την ξυλοκόπησε. Η επίθεση ήταν τόσο βίαιη, που το κορίτσι δεν µπορούσε να περπατήσει ή να µιλήσει.
 
Οµως το συµβούλιο των γερόντων του χωριού, αντί να τιµωρήσει τον θύτη, την κατηγόρησε ότι είχε παράνοµες σχέσεις µε έναν παντρεµένο άντρα και την καταδίκασε να υποστεί 101βουρδουλιές. Ετσι την περασµένη εβδοµάδα ο πατέρας της µετέφερε το κορίτσι, που δεν µπορούσε να σταθεί καλά καλά στα πόδια του, στην πλατεία του χωριού, όπου µαστιγώθηκε µέχρι να χάσει τις αισθήσεις του. Εξι ηµέρες αργότερα πέθανε στο νοσοκοµείο.
 
Με αφορµή την υπόθεση αυτή οι Αρχές του Μπανγκλαντές προσπαθούν να περιορίσουν τη δύναµη των τοπικών συµβουλίων των γερόντων που αποδίδουν «δικαιοσύνη» στα χωριά βάσει της σαρίας, δηλαδή του ισλαµικού νόµου.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο