Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μέρβιν Κίνγκ: Δώστε δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Μέρβιν Κίνγκ: Δώστε δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας έκανε έκκληση στις τράπεζες της Αγγλίας να αυξήσουν τις χορηγ’ησεις δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις στα πλαίσια της προσπάθειας ανάκαμψης της χώρας.

Η απουσία ουσιαστικής πιστωτικής επέκτασης αποτελεί παράγοντα ανάσχεσης της βρετανικής οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Τραπέζης της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ, παροτρύνοντας τον τραπεζικό τομέα της χώρας να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για την αύξηση των χορηγήσεων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

“Η αβεβαιότητα και οι σφιχτές πιστωτικές συνθήκες λειτούργησαν ως ανάχωμα για την ανάκαμψη” της οικονομίας μας, δήλωσε ο κ. Κινγκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου παρουσίασε την έκθεση της τράπεζας για την κατάσταση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στη χώρα.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή οι βρετανικές τράπεζες μπορούν να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα κεφάλαιά τους για την αύξηση των χορηγούμενων δανείων, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάκαμψης της χώρας.

“Αλλά, είναι σημαντικό οι τράπεζες να επιθυμούν να αξιοποιήσουν τα μαξιλάρια ρευστότητας που διαθέτουν, ώστε να στηρίζουν τις δανειοδοτήσεις προς την πραγματική οικονομία”, πρόσθεσε ο κ. Κινγκ.

Η βρετανική οικονομία διανύει τη δεύτερη περίοδο ύφεσής της στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας και στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα της Αγγλίας επιδιώκει την αύξηση της πιστωτικής επέκτασης.

Πάντως, αναφερόμενος σε υποθέσεις διαφθοράς που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, ο Κινγκ υποστήριξε ότι “έχουμε ανάγκη μια πραγματική αλλαγή κουλτούρας στον τραπεζικό τομέα”.

“Είναι καιρός κάτι να κάνουμε στον τραπεζικό τομέα” και να “τον επαναφέρουμε στην τάξη”, πρόσθεσε.

Πρόσφατα η βρετανική τράπεζα Barclays αναγκάστηκε να έρθει σε οικονομικό συμβιβασμό με τις αρμόδιες χρηματοοικονομικές αρχές της χώρας, σχετικά με την εμπλοκή της σε υπόθεση χειραγώγησης επιτοκίων στην διατραπεζική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η… ήττα της Μέρκελ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε