Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μικραίνει η διαφορά μεταξύ Ομπάμα-Ρόμνεϊ

Μικραίνει η διαφορά μεταξύ Ομπάμα-Ρόμνεϊ

Με τελευταία δημοσκόπηση Ipsos/Reuters, το προβάδισμα του προέδρου των Δημοκρατικών Ομπάμα (σήμερα με 47% στην πρόθεση ψήφου) έναντι του Ρεπουμπλικάνου Ρόμνεϊ (αντιστοίχως 42%) περιορίζεται στις πέντε εκατοστιαίες μονάδες.

Στο μεταξύ, η προεκλογική εκστρατεία εισέρχεται στη φάση των τριών κρίσιμων (για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα) τηλεμαχιών των δύο πολιτικών αντιπάλων για το ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ κατά την τετραετία ’13-’16.

Αναλύτρια του ινστιτούτου Ipsos σχολίασε, μάλιστα, ότι “η (μεταξύ των δύο πολιτικών) διαφορά θα μικραίνει, όσο θα πλησιάζει” η ημέρα των εκλογών για τον Αμερικανό νέο πρόεδρο–είναι η Τρίτη 6η Νοεμβρίου.

Πάντως, “σε όλες τις Πολιτείες που έχουν πολλούς εκλέκτορες, αλλά οι εκλογείς τους μετατοπίζονται από τη μία προεδρική εκλογή στην επόμενη, από τους Δημοκρατικούς στους Ρεπουμπλικάνους, και αντιστρόφως , αυτή τη φορά ο πρόεδρος Ομπάμα υπερέχει γενικώς”, μεταδίδει σχετικώς το πρακτορείο Ρόιτερς.

Από την πλευρά του, ο Μιτ Ρόμνεϊ παγιώνει το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου, λίγο αφότου είχε αρνητική επίπτωση στη δημοφιλία του το βίντεο στο οποίο ο ίδιος –απευθυνόμενους σε χορηγούς– επισήμαινε ότι “οι ψηφοφόροι του Ομπάμα και δεν πληρώνουν φόρους και έχουν εξάρτηση από κυβερνητικά κονδύλια”.

Ο πρόεδρος Ομπάμα στη σημερινή δημοσκόπηση στο ερώτημα “εμένα με καταλαβαίνει ο πρόεδρος;” υστερεί, δεδομένου ότι καταφατικά απάντησε ποσοστό 42%, όμως κατά την προηγούμενη δημοσκόπηση του Ipsos το ποσοστό αυτό έφθανε το 46%. Επίσης στο ερώτημα : “είναι ο πρόεδρος Ομπάμα καλός άνθρωπος;”, τώρα συμφωνεί το 43% (ενώ την τελευταία φορά συμφωνούσε το 47%).

Για τον Ρόμνεϊ στο ερώτημα:”Θα σάς διασκέδαζε να τον συναντούσατε προσωπικώς;” καταφατικά τώρα απάντησε 21% –από 24% προηγουμένως.

*Η δημοσκόπηση έγινε με τη συμμετοχή και μη εκλογέων. Οσον αφορά αυτήν ειδικά την κατηγορία, το ποσοστό στατιστικού λάθους στα ευρήματα κυμαίνεται στο (συν-πλην) 3,8%, ενώ για τους πολίτες που έχουν το δικαίωμα ψήφου το περιθώριο λάθους μειώνεται στο (συν-πλην) 3,5% .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τα τηλεοπτικά ντιμπέιτ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε