Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μόνο οργή! Σκοπιανός συνοριοφύλακας κλωτσάει πρόσφυγα

Μόνο οργή! Σκοπιανός συνοριοφύλακας κλωτσάει πρόσφυγα

Δεν τους νοιάζει το δράμα των ανθρώπων που έχουν απέναντί τους. Το γεγονός πως εγκατέλειψαν τα πάντα για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στο άγνωστο. Και όχι μόνο τους έχουν κλείσει τα σύνορα, αλλά τους συμπεριφέρονται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Όλα γίνονται στα σύνορα της ΠΓΔΜ, όπου βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες σε προσωρινούς καταυλισμούς. Είναι από τους λίγους τυχερούς στους οποίους οι αρχές της ΠΓΔΜ επέτρεψαν να περάσουν από την Ειδομένη. Εκεί όπου οι Σκοπιανοί έχουν κλείσει τα σύνορα και έχουν εγκλωβίσει χιλιάδες ανθρώπους που θέλουν να περάσουν προς τη Βόρεια Ευρώπη.

Το σκληρό πρόσωπο της σκοπιανής κυβέρνησης αποτυπώνεται και σε μια κίνηση που καταγράφηκε σε video και ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook η γερμανική εφημερίδα Bild. Δείχνει έναν συνοριοφύλακα να κλωτσά έναν πρόσφυγα. Απρόκλητα βάσει των όσων δείχνει το video.

Μοιάζει να του ζητά να μπει σε ένα από τα προκάτ καταλύματα που υπάρχουν. Και μόλις ο άνδρας φτάνει στην πόρτα, τον κλωτσά. Χωρίς λόγο. Χωρίς αφορμή. Γιατί μπορεί… Δυστυχώς, γιατί μπορεί… Γιατί του δίνουν το δικαίωμα να μπορεί να κλωτσάει ανθρώπους. Η ίδια η Ευρώπη του το δίνει. Κι ας μην είναι μέλος της τα Σκόπια…

 

Soldat tritt Flüchtling an mazedonischer Grenze

Unfassbar, was an der mazedonischen Grenze passiert!

Posted by BILD Video on Friday, 4 March 2016

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε