Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μοσκοβισί και Ρεν θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ... αλλά

Μοσκοβισί και Ρεν θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ... αλλά
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.06.2012 | 18:59
Πρώτη δημοσίευση: 04.06.2012 | 18:39

Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη αλλά πρέπει να κάνει τις επιλογές που θα το επιτρέψουν αυτό", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

"Δεν έχουμε να δώσουμε συμβουλές όσον αφορά τις εκλογές, αλλά καθώς η Ελλάδα επιθυμεί να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρέπει οι επιλογές που θα γίνουν να το επιτρέψουν αυτό", εξήγησε.

"Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ", επανέλαβε από την πλευρά του ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις 'Ολι Ρεν. "Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που ζητήθηκαν είναι επώδυνη για τον κόσμο", παραδέχτηκε. "Ωστόσο ο σεβασμός στις δεσμεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις είναι η καλύτερη λύση".

"Οι Ευρωπαίοι οφείλουν να ακούνε τις δυσκολίες της Ελλάδας, να τις κατανοούν και να ενεργούν", είπε από την πλευρά του ο Μοσκοβισί. "Η βούλησή μας είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη και οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για αυτό. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που δόθηκαν", είπε.   Διαδώστε αυτό το άρθρο