Ειδήσεις ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ CASSINI SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέα διαδήλωση στην πλατεία Ταχρίρ

Νέα διαδήλωση στην πλατεία Ταχρίρ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.04.2012 | 19:34
Πρώτη δημοσίευση: 20.04.2012 | 19:32

Δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδήλωσαν σήμερα απαιτώντας από το Ανώτατο Συμβούλιο των Ένοπλων Δυνάμεων να τηρήσει την δέσμευσή του να παραδώσει την εξουσία στα μέσα της χρονιάς.

Δύο ισλαμιστές υποψήφιοι, ο ένας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που θεωρείτο επικρατέστερος, απαγορεύτηκε να λάβουν μέρος στις εκλογές οι οποίες αρχίζουν την 23η και την 24η Μαΐου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από υποστηρικτές τους και τους ιδίους.

Ο Χάιρατ αλ Σάτερ, πρώην υποψήφιος της Αδελφότητας, δήλωσε ότι η απόρριψη της υποψηφιότητάς του καταδεικνύει πως οι στρατηγοί που κυβερνούν τη χώρα από πέρυσι, μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ έπειτα από τη λαϊκή εξέγερση εναντίον του, δεν έχουν πραγματικά την πρόθεση να παραχωρήσουν την εξουσία. Το ισλαμιστικό κίνημα υπέβαλε νέο υποψήφιο.

"Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε την επανάσταση και να ολοκληρώσουμε τα αιτήματά της", δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές, μέλος της Αδελφότητας. Στην διαδήλωση στην πλατεία Ταχρίρ έλαβαν μέρος τόσο ισλαμιστές όσο και φιλελεύθεροι.

"Κάτω η στρατιωτική διακυβέρνηση", "ο λαός θέλει την εκτέλεση του στρατάρχη", φώναζαν ορισμένοι από τους διαδηλωτές, αναφερόμενοι στον Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουι, πρώην υπουργό Άμυνας του Μουμπάρακ ο οποίος σήμερα ηγείται του ΑΣΕΔ.

Στη σημερινή διαδήλωση συμμετείχαν μαζί --για πρώτη φορά έπειτα από μήνες-- ισλαμιστές και φιλελεύθεροι διαδηλωτές.   Διαδώστε αυτό το άρθρο