Δευτέρα, 20 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ιαπωνία: Ψωμί με υπολείμματα αρουραίου, αποσύρονται χιλιάδες συσκευασίες

Ιαπωνία: Ψωμί με υπολείμματα αρουραίου, αποσύρονται χιλιάδες συσκευασίες

Τεράστιες ποσότητες ψωμιού αναγκάζεται να αποσύρει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείας αρτοσκευασμάτων στην Ιαπωνία, καθώς στο ψωμί εντοπίστηκαν υπολείμματα αρουραίων.

Πρόκειται για την εταιρεία Pasco Shikishima Corporation, η οποία αναγκάστηκε να αποσύρει περίπου 104.000 πακέτα λευκού ψωμιού σε φέτες, καθώς υπολείμματα ενός μαύρου αρουραίου βρέθηκαν σε τουλάχιστον δύο πακέτα.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να αποσύρει όλο το ψωμί της, καθώς πρόκειται για μια από τις δημοφιλέστερες μάρκες ψωμιού: «Ζητούμε βαθιά συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε στους πελάτες μας, στους επιχειρηματικούς μας εταίρους και σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», ανέφερε η εταιρεία με ανακοίνωσή του.

Η συγκεκριμένη παρτίδα παρήχθη στο Τόκιο, ενώ η γραμμή παραγωγής έχει ήδη διακοπεί. 

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πως βρέθηκε ο αρουραίος μέσα στα συσκευασμένα ψωμιά, ενώ η εταιρεία δημοσίευσε μια φόρμα για όσους πελάτες επηρεάστηκαν να υποβάλουν αίτηση για επιστροφές χρημάτων ηλεκτρονικά. 

Η εταιρεία εξάγει προϊόντα σε ΗΠΑ, Κίνα, Αυστραλία και Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με το BBC, oι ανακλήσεις τροφίμων είναι σπάνιες στην Ιαπωνία, μια χώρα με υψηλά πρότυπα υγιεινής.

Νωρίτερα τον Μάιο, εκατοντάδες μαθητές στη βορειοανατολική νομαρχία Μιγιάγκι αρρώστησαν αφού ήπιαν γάλα που τους έδωσαν τα σχολεία τους.

Τον Μάρτιο, η φαρμακευτική εταιρεία Kobayashi Pharmaceutical εξέδωσε εθελοντική ανάκληση συμπληρωμάτων διατροφής που προορίζονται για τη μείωση της χοληστερόλης. Η εταιρεία διερευνά πέντε θανάτους που πιθανώς συνδέονται με τα προϊόντα, τα οποία περιέχουν κόκκινο ρύζι μαγιάς.

Το 2023 η αλυσίδα καταστημάτων 7-Eleven ζήτησε συγγνώμη και ανακοίνωσε ανακλήσεις προϊόντων μετά τον εντοπισμό μιας κατσαρίδας σε μια μπάλα ρυζιού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις