Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέα πετρελαιοκηλίδα 16 χλμ στον Κόλπο του Μεξικού

Νέα πετρελαιοκηλίδα 16 χλμ στον Κόλπο του Μεξικού
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.04.2012 | 19:05
Πρώτη δημοσίευση: 12.04.2012 | 18:52

Από την πλευρά της η ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών έστειλε στην θαλάσσια περιοχή όπου εντοπίστηκε η διαρροή ένα ελικόπτερό της, στο οποίο επέβαιναν εμπειρογνώμονες.

Ο αγγλοολλανδικός πετρελαϊκός όμιλος Shell αποκάλυψε σήμερα, ότι έχει εντοπιστεί ένα "ελαφρό στρώμα πετρελαίου" σε περιοχή στον Κόλπο του Μεξικού, όπου είναι ποντισμένες δύο εξέδρες του για άντληση "μαύρου χρυσού". Της είδησης αυτής επακολούθησε μια πτώση στη τιμή της μετοχής του ομίλου στο Σίτι σε ποσοστό 4,85% (νέα αποτίμηση 20,38 λίρες, γύρω στις 15:00 ώρα Ελλάδας).

Πάντως ο ίδιος όμιλος ενημερώνει ότι "καμία ένδειξη δεν διαθέτει, μέχρι στιγμής, ότι αυτό το ελαφρό στρώμα πετρελαίου έχει την οποιαδήποτε σχέση με τις δικές του εξέδρες, Μαρς και Ούρσα", ενώ κάνει επίσης λόγο για "λήψη προληπτικού χαρακτήρα μέτρων".

Σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες δημοσιογραφικές πληροφορίες η πετρελαιοκηλίδα αυτή έχει ήδη μήκος 16 χλμ., πλάτος 1,6 χλμ.

Έχει εντοπιστεί στα 210 χλμ. νοτιοανατολικά της Νέας Ορλεάνης (Λουιζιάνα).

Η Shell έστειλε εκεί το ειδικευμένο στην αντιμετώπιση της πετρελαϊκής ρύπανσης πλοίο Louisiana Responder, ενώ υπέβαλε επίσης αίτημα να πετάξουν με το φως της μέρας πάνω από την πετρελαιοκηλίδα αεροσκάφη για αναγνώριση.

Στα μέσα του 2010, στον Κόλπο του Μεξικού είχε σημειωθεί η χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ μετά την έκρηξη στην εξέδρα Deepwater Horizon ενός άλλου πετρελαϊκού ομίλου, της BP.

Η BP κλήθηκε από την αμερικανική δικαιοσύνη να δώσει αποζημιώσεις "δεκάδων δισ. δολαρίων".   Διαδώστε αυτό το άρθρο